ikea
Huize de Wolf

Persoonlijk: over Fos, de luier en Ikea

Als moeder van vier ben ik heel wat gewend. Maar de prestaties van Fos op poepgebied zijn ongekend!

“eventjes” naar Ikea

We zouden even snel naar Ikea gaan. Bureau uitzoeken en weer naar huis. Maar het loopt, natuurlijk, allemaal enorm uit. Dat “eventjes” werd al snel een uur en het is ondertussen etenstijd. Met vier (vijf), (zes) hongerige wolven op pad is gekkenwerk. Er moet gevoederd worden om het enigszins gezellig te houden! En dus duiken we met z’n allen het restaurant in! Boaz en Midas delen een bord Zweedse balletjes, David en ik gaan voor de Fish and Chips en Fos en Moos zitten te smullen van hun aardappelpuree, groente en vis. Was het enkele minuten geleden nog randje krankzinnig, nu iedereen te eten heeft is de rust weder gekeerd en lijkt alles goed. Totdat ik iets ruik…

Shit happens

Ikea verschoonruimteFos zit met een rood hoofd naast mij en kijkt mij recht in mijn ogen. Ik wéét t wat hij aan het doen is. Shit happens. Nou heeft Fos de laatste tijd nogal last van spuitluiers. Heel erg vervelend, voor hem. Veel vervelender voor mij. Want de term spuitluier dekt niet de hele lading. Het zijn meer “spuit-luiers-en-romper-en-broek-en-sokken-en-de-rest”. Zodra we het eten op hebben, til ik Fos uit zijn kinderstoel. Ik voel voorzichtig op zijn rug en dank God op mijn blote knietjes dat deze droog aan voelt.

Ikea verschoonruimte
Ikea

Ik pak billendoekjes en een luier en wandel met hem naar het toilet. Ikea heeft naast een verschoonplek bij de dames, ook een verschoonplek voor de heren. Ik vind dat dus echt geniaal! Geen excuses voor de billen-schoonmaak-ontwijkende man meer! Maar Ikea heeft ook een aparte verschoonruimte die ook dienst doet om borstvoeding te geven. Een mooie, ruime kamer met een fijne stoel, een flinke verschoontafel en zelfs een beetje speelgoed, mochten broertjes of zusjes zich gaan vervelen tijdens het voeden of het verschonen. Omdat ik dit soort initiatieven een warm hart toe draag, maak ik er een foto van en deel deze op instagram. Ondertussen ligt Fos met een dikke, vette glimlach op het verschoonkussen te wachten tot ik zijn broek uit doe.

En wanneer ik zijn broek uit doe, blijkt de droge rug geen garantie te zijn voor een bescheiden poepje ín de luier. Alles zit onder! Van z’n knieholtes tot achter z’n oren. Ellende met de hoofdletter P. De sokken zijn nog schoon, daar is ook echt alles mee gezegd. Z’n romper is vies, en z’n broek ook, en zijn trui ook. Ik kleed hem zo goed mogelijk uit. Maar omdat alles (echt alles) onder zit, verspreidt de ellende zich tijdens het uitkleden zo mogelijk nog verder.

Als hij naakt voor mij ligt, ga ik met doekjes in de weer. Er is geen beginnen aan! Thuis zou ik hem direct in bad doen. Maar ik ben niet thuis…

Net als thuis

Ik ben niet thuis, maar ik ben wel in een ruime privé verschoonruimte mét wastafel! Ik zet Fos in de wasbak en laat lauw warm water over zijn rug lopen terwijl ik hem was. Hij geniet! Vieze stinkerd. In de verschoontafel vind ik een hydrofiel (een gestreken hydrofiel mensen, gestreken!) waarmee ik Fos af kan drogen. Ik doe hem een luier voor en zijn sokken weer aan en wikkel hem in de hydrofiel.

Thuis was ik mijn kindjes trouwens nooit met Zwitsal! Benieuwd waarom niet? Lees het hier!

Met een halfnaakte, doch schone baby op mijn arm loop ik terug naar het restaurant waar David zit te wachten. Ik vis uit de baby tas een setje schone kleding en wikkel de poepkleding in de hydrofiel.

Retteket!

En zo gebeurt dat we naar huis kunnen met een gevoed,  schoon, gewassen baby’tje! Dan kan, na zijn allereerste, onvergetelijke Ikea avontuur, retteket naar bed!

Lieve Ikea, dank jullie wel! Voor de kleine extraatjes waardoor jullie het moeder (en vaders) net een beetje makkelijker maken! Jullie houden een hydrofiel van mij te goed! Al kan ik niet beloven dat deze gestreken zal zijn!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *