Huize de Wolf

Ode aan Boaz

Lieve Boaz,

En nu ben je zeven. Zeven jaar! Je keek zo lang naar deze dag uit. Ik niet. Ik vind het allemaal veel te snel gaan. Ik gun je alle feestjes en cadeautjes en taartjes in de wereld, maar doe het maar rustig aan met die verjaardagen!

Lieve Boaz. Je bent zo’n geweldig leuk kind. Je hebt het niet eens door hoe lief, grappig, behulpzaam, sociaal en creatief jij bent. Je Ik knal van trots uit elkaar als ik zie met hoeveel gemak jij tekent. En met hoeveel plezier je dat doet! Je bent mijn kleine professor. Mijn hart smelt als jij op zoek ging naar een paar potloden en pennen om in je borstzakje van je T-shirt te doen. “Want dat doen professors.” En jouw broertjes, alle drie, kunnen zich geen betere grootste broer wensen!

Boaz de WolfIk word regelmatig zo knettergek van je. Je bent zo langzaam. Met alles!  Sokken aan doen duurt een eeuwigheid. Voordat je je tanden hebt gepoetst zijn we minstens 43 keer “Boaz, schiet nou op! We komen te laat!” verder. Tegen de tijd dat jij je ontbijtje op hebt, is het al tijd voor de lunch! Dit zorgt, vooral ’s morgens, regelmatig voor de (on)nodige stress. En hoe vervelend ik dat ook vind, het zal jou allemaal een worst wezen. Als het vandaag niet komt, komt het morgen wel! We grappen er samen over dat, wanneer je nog langzamer zal gaan, dat je dan achteruit gaat lopen. Leuke grapjes, maar soms vrees ik dat dat echt gaat gebeuren! Maar hoe langzaam je bent als we moeten opschieten, zo snel ben jij als je als een cheeta door de kamer rent. Op handen en voeten flits je langs me heen.

En nu ben je zeven! Je houdt nog steeds van sushi, van chocolade, van televisie kijken, van spelletjes spelen onder het avond eten, en tijdens lange auto ritten, van I’m still standing, en van mij! Godzijdank houd je nog steeds van mij!

Boaz de WolfLieve Boaz, en nu ben je zeven. Ik ben zo super trots dat ik al zeven jaar jouw mama mag zijn! Mijn leven is zoveel mooier sinds jij er deel van uit maakt! Ik wens jou, met heel mijn hart, een geweldig jaar toe! Met nog meer taartjes, nog meer feestjes, nog meer kusjes van wie dan ook. Van samen dansen, niet omdat we dat kunnen, maar omdat we dat willen! Van knuffelen, want daar ben je nooit te oud voor! Van dromen en treuzelen en bijna stil staan en dan toch door gaan!

Mijn mooie Bootje, hiep hiep, hoera! Ik hou van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *