pil energie
Huize de Wolf

Ik wil een pil

Het gaat regelmatig door mijn hoofd. Ik wil zo graag een pilletje. Voor een ongezonde dosis energie! Zonder nare bijwerken alsjeblieft…

Moe, Moeder, Moeist.

Ik word moe wakker. Ie-de-re ochtend. Regelmatig is dat het gevolg van een rommelige nacht waarin minstens één van de kinderen aan het spoken is. Maar ook na een goede, ongestoorde nachtrust, word ik wakker met het gevoel alsof er een trein over mijn heen is gewalst, is omgedraaid, en gewoon nog een keertje over mij heen is gereden. Ik ben er al een hele tijd achter dat het vermoeiddan ook écht niet uit maakt of ik er nu om half zes of half acht uit ga. Moe ben ik toch wel! Daarom gaat tegenwoordig om kwart over vijf de wekker zodat ik nog even een uurtje met mezelf heb. Dit uurtje waarin de rest van de mannen nog in Rusland is, is ook een prima moment om ongestoord was op te vouwen ( a never ending story!)  broodtrommeltjes klaar te maken, ontbijtjes te smeren, kleertjes klaar te leggen en meer! Goed.

Aargh

De rest van de dag loopt op zich prima! Ik kan mijn ogen open houden zonder lucifer-pinnetjes te gebruiken en alles! Heb zelfs nog de energie om op het werk met de trap naar de derde verdieping te gaan!  En dan is het opeens een uurtje of drie, en knalt de vermoeidheid toe. De kinderen zijn opgehaald van de opvang en school. Ze zijn alle vier moe en hongerig en vervelend en ellendig en maken ruzie over wie er waar op de bank mag zitten en….. aaargh! Ik moet dan het eten koken, opruimen, stofzuigen, politie agent spelen en meer.

En ik heb daar dan dus echt geen puf meer voor! Nul energie! Ogen die letterlijk dicht vallen en benen die me amper overeind kunnen houden! Dus: Ik wil een pil.

En kom nou niet aan met “je moet gezond eten!” “je moet meer naar buiten” “het is een fase” “je moet met je linkerneusgat in havermelk geweekte goji-bessen  op snuiven terwijl je met rechts een lijntje Matcha poeder naar binnen werkt” of zulke goedbedoelde onzin.

Give me a damn pill!

Ik wil gewoon een pil. Een pil die direct werkt. Die meteen, zodra ik hem met een goed glas wijn achterover heb geslagen, zijn ding doet. Die me instant een hele lading positieve energie geeft. Die mijn ogen op standje theeschoteltjes open houdt. Die ervoor zorgt dat ik als een razende Roeland door het huis ga en dat ik zelfs alle vliegenpoepjes van het plafond boen. Een pilletje die er voor zorgt dat ik het hele huis van boven tot onder blinkt tegen de tijd dat ik een supergezond zonder-zakjes-zonder-pakjes vegan zes gangen-diner op tafel heb gezet. Die er voor zorgt dat ik ondertussen ook nog voor mijn vier kinderen een hele dierentuin aan ballondieren in elkaar kan flansen (Geintje, ballonnen zijn super slecht voor het milieu dus hoewel ik wel de energie wil om het te kúnnen, zal ik het niet daadwerkelijk doen!) . En die er vervolgens voor zorgt dat ik, nadat ik alles weer heb afgeruimd, de kinderen met een dikke vette glimlach op mijn smoelwerk heb schoon geboend en in bed heb gebonjourd, ik mezelf nog even bij de sportschool een sixpack heb aangemeten, bakken met energie over heb om mijn man een wilde nacht te bezorgen.

Oh, en trouwens…

De pil moet niet zorgen voor nare bijwerkingen zoals haaruitval, slechte huid, vreetbuien, knarsen tanden of andere negatieve shit.

Is dat nou zo fucking moeilijk om te regelen!? We leven toch verdorie in de 21e eeuw en alles?!

Dus… mocht jij weten welke pil ik moet hebben, laat het me dan vooral weten! 

 

9 Reacties

 • Mieke

  Lieve Wolferien

  Nee, helaas geen pil. Het is moeilijk om een balans te vinden met 4 kinderen en een man.
  Misschien iets minder stappen ? Af en toe je energie op laden door 10 minuten , op de stoel , je ogen dicht en bewust al je lichaamsdelen na gaan. Te beginnen bij je tenen en dan naar boven. Ik ben pas geleden bij zo’n vrouw geweest ( had ik gewonnen) , met haar heb ik die oefening gedaan en het heeft mij op dat moment geholpen. Wie weet? Geen pil maar wel de wil. Succes hoor. Liefs Mieke

 • Wendy

  Ik zou het niet weten of zo”n pil bestaat. Denk haast van niet. Jammerdepammer!!!! Misschien is het je allemaal wat teveel aan het worden.
  Lijkt me ook niet niks….. werken, 4 Kids, huishouden sociale contacten bij houden en een leuke echtgenote zijn. Misschien kun je ergens wat rust creëren door wat huishoudelijke taken aan iemand anders over te laten. Succes.. en denk ook aan jezelf want wat als je dadelijk een burn-out krijgt en je uitgeschakeld bent.

 • Daantje

  Hoi Wolferien,

  Ik zag net op instagram het filmpje van de kleintjes die wakker worden. Super schattig! Maar ik wil je waarschuwen voor de vlaggentjes aan de bedjes. Ieder jaar overlijden er kinderen doordat ze touwtje (bijvoorbeeld van luxaflex, rolgordijn of beddengoed om hun nekje draaien). Misschien zit het bij jou super goed vast maar die kleintjes doen in bed soms dingen waar je verstelt van staat.

  Doe er uiteraard mee wat je wil.

  Met vriendelijke groet,
  Danielle

  • stephanie de wolf

   Dank je wel voor de tip! Ik heb uiteraard gekeken of er geen losse, gevaarlijke touwtjes of draadjes zitten. Lief dat je met me mee denkt! xx

 • Myr

  Ik ben sinds 2 wk moeder van een tweeling en riep precies dit na een week. Doe mij een pil. Zonder bijwerkingen svp. En waarom heeft de natuur hier niets voor bedacht? Wel 9-12 mnd ontzwangeren, maar niet een potje extra energie voor die periode? Fail…

  Schatjes zijn het. Maar mama is moe. Heel moe. “Komt goed” zeg ik tegen ze. Volgens mij probeer ik vooral mezelf te overtuigen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *