zeeman halloween
Huize de Wolf

Halloween Decoraties

Toen ik zes jaar geleden begon met vieren van Halloween was er, bij ons in Enschede, amper decoratie te krijgen. zeeman halloweenHet eer-ste jaar knip-te ik spookjes uit wit papier en vleer-muizen uit zwart papier en maakte ik alle Halloween-snacks zelf. Wat een werk! Nu is dat gelukkig heel anders en koop je de allerleukste Halloween decoratie op ongeveer iedere hoek van de straat!

 

Al weken voor Halloween kwam ik de eerste decoratie tegen bij Action. Jeukende handen krijg ik er van want ik wil het liefst alles hebben. Meteen. Direct! Ik heb me ingehouden en eerst gekeken welke deco ik nog van de voorgaande jaren had. De papieren spookjes en vleermuizen zijn in de loop van de tijd gesneuveld, maar heel veel dat ik de afgelopen jaren aan griezelspulletjes heb gekocht, heb ik nog wel bewaard! Een paar papieren skeletten met glitters, een grote candy skull pinata die ik ooit bij de Wibra in de uitverkoop op de kop tikte. Een paar stenen pompoentjes, een heksje op een schommelstoel en meer. Genoeg om de vensterbank te versieren.

First Anual Halloween Party

Maar aangezien we dit jaar een heus Halloween feest in de planning hadden, was decoratie voor de vensterbank alleen niet genoeg. De hele tuin moest immers versierd worden! En dus ging ik samen met Boaz en Midas de stad in, op zoek naar Halloween versiersels.

Wij zijn allemaal dol op Halloween, maar het hoeft van ons niet bloederig of super griezelig. Bij Zeeman vond ik de ideale decoratie! Zo vond ik er hele schattige, plastic pompoenemmertjes. Eigenlijk bedoelt om snoep in te verzamelen tijdens het langs de deuren gaan. Ik deed er een kaarsje op batterijen in en tadaaa.. een gezellig lichtje! Ook nam ik een een lijn vlaggetjes mee. De vlaggetjes in groen, wit en oranje zijn bedrukt met schattige monsters en zijn dus perfect voor ons feestje. Niet te eng, wel Halloween én gezellig!

Alles klaar? Blazen maar!

Een feestje is geen feestje zonder opblaasletters! Fos en Moos hadden hun namen in ballonletters heel lang boven de box hangen totdat ze echt op waren! Met pijn in mijn hart heb ik ze van de muur gehaald. Deze zilveren BOO-letters kon ik dan ook echt niet laten liggen! Helemaal in het schemer komen deze letters enorm goed tot hun recht! Ik was verbaasd over de grote van de letters! Had mini ballonnetjes verwacht, maar ze waren verrassend genoeg best goed van formaat!

Super Monsters

Boaz en Midas bingen regelmatig Super Monsters op Netflix. Een filmpje met lieve kindgriezels. Als Boaz bij Zeeman een hele lading kartonnen kindgriezels tegen komt, móeten die natuurlijk ook in het mandje! Franky, Vlad, Katja… hij “herkent” ze allemaal! Deze griezels zijn van karton en de meeste hebben we daarom binnen op gehangen. Maar vlak voor het feestje begon heb ik er ook nog een paar tussen de spinnenwebben aan het hek van de voortuin geplakt! Weten de gasten meteen wat de sfeer van ons feestje is! Kindergriezels: verzamelen!

Spinnen!

Spinnenrag mag niet ontbreken op een echt Halloween feestje! Ik vind dit spul magisch! Een klein zakje witte pluis verandert met een beetje geduld en belijd in een tuin vol spinnenwebben! Het blijft super snel plakken aan hobbelige muren, of haken in een heg van klimop. Ook om de punten van een tuinhek blijven ze super zitten! De spinnetjes die je erin kunt haken, maken het helemaal echt! En, niet heel onbelangrijk, deze decoratie kan wel tegen een flinke regenbui! Bij Zeeman kost een zakje spinnenrag nog geen 60 cent. Ik nam er een hele lading van mee en versierde zowel de tuin als het huis!

 

Etalage aan huis

Deco dat ik écht niet kon laten liggen,maar niet tegen de regen kan, heb ik binnen op gehangen. Wij hebben een erkertje aan de voorkant van ons huis en deze erker doet prima dienst als etalage! Deze spinnenslingers in Halloween kleurtjes passen hier dan ook zo goed! Ik denk dat ik ze gewoon nog even laat hangen tot ik over een paar weken begin met de Sinterklaas decoratie! Zo gezellig!

Aan de voorkant van de erker hebben we het raam beplakt met griezeltape! Ook plakten we de voordeur af zodat de gasten van ons feestje wisten dat ze via de achterdeur moesten komen.

 

Voor Boaz, Midas en voor David kocht ik ook nog een paar griezelboxershorts. Want griezelen begint al bij je onderbroek! Omdat ze alleen voor kinderen en mannen griezel-ondergoed hadden, trakteerde ik mezelf op een spinnenring. Heel erg leuk, maar binnen twee minuten ingepikt door Boaz om aan zijn vriendin te geven.

 

Spook DIY

Ondanks dat er tegenwoordig heel veel te gekke Halloween decoratie te koop is, blijf ik het leuk vinden om ook zelf wat te knutselen. Zo maakte ik van witte ballonnen en grote, doorzichtige, vuilcontainerzakken een paar spookjes. Door de ballon op te blazen, deze ondersteboven te houden, vanaf het midden naar beneden een gezichtje erop te tekenen met een dikke zwarte stift en er vervolgens een vuilniszak over te hangen, maak je heel eenvoudig zelf hele grote spoken! De gezichtjes kun je natuurlijk zo eng maken als je zelf wilt!

Halloween Bingo

Ga jij vanavond met je kindjes de straat op? Vergeet dan niet de Halloween Bingo mee te nemen!

Vuurtjes

Bij Action kocht ik een pak crêpe papier. Je hebt deze pakken in verschillende kleurencombinaties waaronder één verpakking waar onder andere oranje, geel en rood in zit. Perfect voor vlammetjes! Van lege potten pindakaas, doperwtjes en worteltjes en feta blokjes weekte ik het etiket los. Vervolgens hebben Midas en een vriendinnetje op deze potjes met een beetje goedkope, doorzichtige lijm van Hema door mij uitgeknipte, gekleurde driehoekjes geplakt. Een waxine lichtje erin klaar! En als de vlammetjes een beetje schots en scheef zijn geplakt, is dat helemaal niet erg natuurlijk! Het gekleurde crêpe papier geeft ook door scheve vlammetjes een heel warm licht!

Ik heb dit jaar voor het eerst Boaz en Midas echt betrokken bij het feest. Het winkelen, het decoreren, het knutselen. Ik moest soms echt even tot tien tellen, want de perfectionist in mij wilde het liever anders. Beter. Maar ze hebben zo veel lol gehad, met alles! Vol enthousiasme gooiden ze de winkelwagentjes vol met vlaggetjes, spookjes en snoep. De hele tuin hebben ze van boven tot onder vol gehangen met griezelmonsters, vleermuizen en spinnenrag (ok, ik heb toen ze niet keken wel het een en ander veranderd, maar toch) en samen zijn we flink aan de knutsel gegaan! Mede hierdoor vind ik Halloween echt en topfeest voor groot én klein! Happy Halloween ya’ll!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *