Huize de Wolf

de Week van de Wolf #5

De Week van de Wolf. Een  korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblief!

Maandag

Wakker worden in mijn eigen bed. Het is even wennen na een heerlijk weekendje Schier! Maar als ik niet veel later omringt ben door al mijn jongens, dan weet ik dat dit stiekem fijner wakker worden is, dan in een heerlijk bed op een prachtig eiland. Ik help in de ochtend even met alle jongens klaar maken voor de dag en ga dan richting mijn werk. Na het werk rijd ik direct door naar de winkel. Een wijze vrouw vertelde mij dat Piet Paulusma himself een horrorwinter heeft voorspeld, en daar krijg ik kriebels van. Ooit heb ik een sneeuwstorm moeten overleven met niets anders in huis dan droge spaghetti en pindakaas. Dat gaat me niet weer gebeuren. Ik haal de wekelijkse boodschappen en een beetje extra om een begin te maken van mijn winterwinkeltje. Houdbare melk, vlees in blik, knakworstjes, pakjes drinken, potten met worteltjes en doperwtjes, kant en klare aardappelpuree. De schijf van vijf dus zeg maar. Lekker gezond.. hahhah NOT! Ik haal ook extra luiers, voeding voor de baby’s en toiletpapier. Het is nog niet genoeg om een hele winter mee te overleven, maar het begin is er! Ik druk David op zijn hart dat hij niet mag shoppen in mijn winterwinkeltje! Heel benieuwd hoe dat gaat….

En dan gebeurd het opeens… ook Moos kan zitten. Nu heb ik twee zittende baby’s, en ik vind het geweldig!

Dinsdag

Ik heb de dag ervoor bij Lidl geweldig leuk houten speelgoed gezien. Mijn kinderen komen om in het speelgoed en ik had weken geen idee wat ik deze vier voor sinterklaas of hun verjaardagen (Boaz op 13 december en Midas op 18 december) moet kopen. Maar toen ik dit houten speelgoed zag, wist ik het! Omdat ik, naast mijn mega wintervoorraad, niet veel meer in mijn karretje kon krijgen, bestel ik vandaag het speelgoed online! Ik ben zo benieuwd wat Midas er van vindt! Nu nog iets voor Boaz zoeken. En voor Fos. En voor Moos… oooh! Tips zijn welkom!

Woensdag

Vrije dag! Maar niets doen zit er niet in. Na een weekendje weg en een paar drukke dagen is het huis een chaos! Ik ga dan ook al vroeg in de weer om de badkamer schoon te maken, de was weg te werken, de woonkamer te poetsen en meer. Druk, druk, druk! Maar het resultaat mag er wezen. Ik kom er gewoon achter dat de voegen van de badkamer wit zijn! Magisch momentje hoor! Ondertussen maak ik nog een grote pan zure soep en kijk ik met één oog naar een super toffe nieuwe serie op Netflix (the Bodyguard) terwijl ik was opvouw. Multitasken to the max!

Donderdag

Snot all over the place! We zijn allemaal al een paar dagen snotterig maar vandaag is mijn persoonlijke dieptepunt. Ik werk, drink muntthee, ga naar huis en voer mijn snotterige baby’s vla. David heeft een borrel van zijn werk en ik heb geen puf om uitgebreid te koken. Ik duik, tegen alle regels in, mijn winterwinkeltje in om een pakje aardappelpuree, een pot worteltjes en doperwtjes te shoppen en haal een doos visschnitzels uit de vriezer. Lekker makkelijk. De kindjes genieten, ik krijg geen hap door mijn keel. Ik ruim snel de tafel af en zorg dat iedereen op tijd klaar is voor bed. Als ik de vaatwasser aan wil zetten, hoor ik achter mij een vreemd, nat, kletsend geluid. Fos heeft een deel van zijn avondeten uitgespuugd (dat doet hij soms als hij zich te druk maakt, en dat druk maken doet hij regelmatig want hij wíl staan!) De keuken (die ik net daarvoor gedweild had) ligt onder de worteltjes en puree en Fos vindt het hilarisch om hier in te kruipen en te slaan. Goed. Baby “in bad”, vloer schoon, fles in de baby’s, baby’s in bed, jongens wassen en tandenpoetsen en da n ook naar bed. En ik, ik duik direct na de jongens ook onder de wol.

Vrijdag

Ik voel me een beetje beter! Jeuj! Ik werk een paar uurtjes, drink muntthee, ga terug naar huis waar mijn moeder een ochtend op de baby’s en Midas heeft gepast. Godzijdank hebben de baby’s amper geslapen en zijn ze helemaal moe. Na de lunch leg ik Fos boven in bed terwijl Moos in de box al een dutje doet. Ik kruip naast een slapende Midas op de bank en samen knappen we een uiltje! David moet die avond weer tot laat weg en om te vieren dat het weekend is, bestellen wij sushi. Boaz lust vaak wel een paar hapjes, maar nu wil Midas ook en zelfs Moos smult mee! Alle sushi is binnen 5 minuten op. Dure grapjes, die grote eters van mij!

Zaterdag

Fos wordt om vijf uur wakker. Hij heeft verdriet en wil niet meer slapen. Wel wil hij boven op mij liggen. En kwijlen. Goedemorgen! Gelukkig hebben we, voor het eerst in weken!, niets op de planning staan en is het niet erg dat we deze dag allemaal een beetje moe zijn. We klungelen wat aan, ik heb eindelijk weer tijd om te bloggen, werk meteen mijn administratie bij, kijken filmpjes, knuffelen baby’s en eten patat! Dit soort zaterdagen… niet verkeerd!

Zondag

Door de weeks moet ik er rond zes uur uit. Heel fijn dat mijn inwendige wekkertje mij ook in het weekend om zes uur wekt. Ik kan natuurlijk blijven liggen, iedereen slaapt immers nog! Maar toch ga ik er uit en begin ik met bloggen, boodschappenlijstjes maken, mails beantwoorden en meer van dit soort dingen die je beter alleen kunt doen dan wanneer er vier kinderen om je heen rennen. Maar uiteindelijk worden zij ook wakker, en gaan we met z’n allen knallen. David gaat sporten terwijl ik de kinderen vermaak en als hij terug is ga ik naar de bouwmarkt om verf te halen en daarna door naar de winkel voor boodschappen. Als ik weer thuis kom, flansen we een kaasplankje in elkaar, bereiden we het avondeten en gaan we eindelijk aan de klus. Een paar weken geleden kreeg ik twee hele mooie posters van Vissevasse en voordat deze opgehangen konden worden, wilde ik een muurtje  in de keuken roze maken. Het heeft wat discussie gekost, maar uiteindelijk kreeg ik toestemming om een roze muur te maken. Klinkt een beetje onderdanig, maar voordat er hier iets in huis gebeurt, moeten we het wel allebei leuk vinden. En David is niet zo van het roze. Maar goed, ik mocht uiteindelijk toch een roze muur! Ik verfde het muurtje terwijl David de Ixxi verhing. Het resultaat? Wow! Ik zal binnenkort goede foto’s maken! Tegen de tijd dat we klaar waren met alle klusjes was het te donker om dit mooi op de foto te zetten. Ondertussen maakten we 6 kilo ribben met oude oma’s geheime saus, dronken we glazen wijn en belden we mijn broertje om te vragen of hij ook kwam eten. Na een heerlijke maaltijd moesten de baby’s in bad. De saus zat nog achter hun oren! Na een flesje konden zij naar bed en wij aan de koffie! Nog even samen een film kijken en dan zit deze week er ook alweer op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *