de week van de wolf, sinterklaas
Huize de Wolf

de Week van de Wolf #6

De Week van de Wolf. Een  korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblief!

Maandag

Ik moet nodig naar de winkel en daarom ga ik na het werk even snel door naar de Aldi. Ik haal brood, boter, beleg en dan valt mijn oog op een houten loopwagentje! Ik.Moet.Dat.Hebben. Fos probeert overal op te klimmen en zodra ik hem aan zijn handjes vast houdt, wil hij lopen! Niet normaal natuurlijk, maar ergens ben ik ook zo super trots en wil ik deze vlotte ontwikkeling stimuleren! Een loopwagentje zou perfect voor hem zijn! Wachten tot 5-12 of zijn verjaardag zit er niet in. Dat ding moet nu in gebruik worden genomen. Ik zet het ding samen met Midas in elkaar en zodra Fos uit bed komt, moet hij aan het werk! Het is zo stoer om zo’n klein mensenkind te zien “lopen”! Niet te geloven dat hij 9 maanden verzoop in maatje 44, amper 2,5 kilo woog en amper zijn oogjes open kon houden! Na een paar afleveringen #firstdates te hebben gebinged, kruip ik in bed waar ik een paar uur later wordt gewekt door een wakkere, super blije Moos.

Dinsdag

Fos de WolfWe slapen niet veel die nacht, maar dat mag de pret niet drukken! Ik ga vroeg uit bed, poets de keuken, vouw de was, boen de badkamer, zuig de vloer, dweil de vloer, poets het toilet en dan probeer ik mezelf ook nog een beetje op te frissen. Ik drop de baby’s bij de opvang en ga dan door naar het werk. Na het werk door naar de opvang, baby’s ophalen, Boaz ophalen en door. Ik wil al een paar dagen lange vinger-bokkepootjes maken en vandaag is het prima licht zodat ik deze, mochten ze lukken, ook goed kan fotograferen. Ze lukken perfect, ze zijn zo lekker! Van foto’s maken komt niet heel veel terecht, want Fos is verdrietig. Gelukkig kan ik hem troosten van een van mijn baksels!

Het recept van de Bokkepootjes met speculaasvulling vind je hier!

Woensdag

Vrijheid blijheid! Vandaag iets minder geren en gesjees! En dat is wel fijn, want hoewel Moos door sliep, kwam Midas midden in de nacht wel bij ons spoken. We zijn moe, moe, moe! Ik doe wel een verwoede poging om mijn bureau te schilderen. Het resultaat is nog niet wat ik er van gehoopt had. Wordt vervolgt! Er komt een vriendin eten, maar met twee huilende baby’s (wat een feest is dat) kom ik er niet echt aan toe om boodschappen te halen. Ik flans daarom iets met pompoen, pastinaak, zoete aardappel en gehakt in elkaar. Het smaakt nog niet eens zo heel erg vervelend! En net als het spitsuur in volle gang los barst hier in huis, sluip ik weg voor een afspraakje met mijn favoriete mondhygiëniste.

Donderdag

de week van de wolf Na het werk haal ik de baby’s op bij de opvang, niet veel later wordt Midas thuis gebracht en gelukkig mag Boaz bij een vriendinnetje spelen. Komt geweldig goed uit want ik heb nog steeds twee huilende baby’s in huis! Moos heeft een beetje verhoging en voelt zich echt niet zo lekker! Hij wil het liefst bij mij liggen, en dat is prima. Maar Fos wil ook aandacht! En een schone luier! Dankzij de doorkomende tandjes heeft hij ongeveer ieder uur de poep tot achter zijn oren zitten en moet hij helemaal worden omgekleed en gewassen! Opsplitsen lukt me nog steeds niet. David komt pas na acht uur thuis dus ik sta er een klein beetje boel alleen voor die avond. Vraag me niet hoe, maar ik heb Fos om kwart over zes in bed liggen en Boaz en Midas liggen er niet veel later dan zeven uur in. Moos en ik hangen nog even bank tot David in huis komt. Ik wilde wachten met eten tot hij thuis zou zijn zodat ik even snel iets kon gaan maken. Maar ik ben te moe en ga zonder eten naar bed. Gelukkig heb ik genoeg reserves!

Vrijdag

Na het werk haal ik even snel een lunch bij de supermarkt (ik zet iedere ochtend de auto op de parkeerplaats vlak bij de supermarkt en het is echt té verleidelijk om op de terugweg even naar binnen te wippen om wat lekkers te halen!) Samen met mijn ouders, die hebben opgepast, lunch ik eventjes snel. De baby’s gaan daarna naar bed zodat ik eventjes tijd heb voor mezelf. Ik stort op de bank en val in slaap. Als David thuis is, fiets ik snel naar de stad. Bij Zeeman hebben ze heel veel leuke Sinterklaas decoratie en daarvan kan je nooit genoeg hebben. Als ik terug naar huis fiets haal ik direct iets voor het avondeten. We versieren na het eten het huis, gaan allemaal samen op de bank hangen, kijken nog een filmpje en rollen dan naar bed.

de week van de wolf

Zaterdag

Boaz gaat naar de scouting en Midas en ik duiken de keuken in om een sint-snack te maken. Midas vindt het heel erg gezellig om met mij iets lekkers te maken en deze sint snack met gesmolten chocolade, pepernoten en marshmallows lenen zich uitstekend om samen gemaakt te worden! Als Boaz terug is van de scouting gaat hij, samen met David en Midas, naar de kapper. Ik kruip op de bank met de pasgemaakte sint-snacks en kijk de intocht van Sinterklaas terwijl de jongens bij de kapper zijn. Ik houd mijn hart vast! Niet veel later komen twee, breed glimlachende, kortgeknipte, geweldig knappe kerels binnen lopen! Ik houd van het lange haar, maar dit staat ze ook verdomd goed!

Het recept van de Pepernoten-S’Mores vind je hier!

 

David neemt ze vervolgens mee naar de stad om daar Sinterklaas ook in te halen. Ik blijf thuis met de baby’s. Moos heeft nog steeds koorts en ik vind het nu wel echt vermoeiend om in mijn eentje voor twee pepernoten-s'mores sint-snackbaby’s te zorgen! Ik zwicht uiteindelijk voor baby-tv. Hysterische kinder-tv waardoor mijn baby’s in zombies veranderen en ik ze heel eventjes alleen kan laten om een glas wijn in te schenken en nog een paar marshmallows kan vreten! Na het eten, trekken de jongens hun nieuwe pyjama aan, zorg ik dat de baby’s ook schoon en gevoed zijn en kruipen we met z’n zessen op de bank. We kijken Waterworld. Een film die ik vroeger te gek vond en sinds kort op Netflix staat. Iets met piraten en vissenmannen, schieten, springen, grote zeewezens en meer. De jongens vinden de film top!

En dan is het eindelijk tijd om de schoen te zetten en heel veel liedjes te zingen! Ik heb dit heerlijke tafereeltje gefilmd en gedeeld op Instagram TV!  Je kunt dat via mijn instagram-account terug kijken!  Volg jij mij al op instagram!?

Zondag

Midas kruipt midden in de nacht bij ons in bed. We merken het vaak niet eens meer! We horen Boaz rond half acht naar beneden sluipen en niet veel later komt helemaal in shock weer naar boven. De schoenen zijn weg! We weten het hele naar-beneden-gaan nog een half uurtje te rekken maar dan houdt hij het echt niet meer! Gelukkig vinden we snel de schoenen terug en ook de de week van de wolf, sinterklaascadeaus worden niet veel later uitgepakt! Na het uitpakritueel gaan we zondags ontbijten en daarna zondags in bad! Babys krijgen een fles en gaan naar bed, Boaz en Midas vermaken zich met Diplo, David repareert de dakgoot en ik ruim op en blog een beetje. En dan horen we in de verte de fanfare aan komen! Dikke jassen aan, sjaals om en naar buiten want, daar komt Sint! Van de tientallen pieten die mee lopen krijgen we een hele bak vol pepernoten en helemaal aan het einde zwaait Sint nog eventjes naar ons. Wat een feest! We klussen nog een beetje, eten nog een beetje, knutselen nog een beetje en dan is het rettekettet naar bed!

 

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *