Huize de Wolf

de Week van de Wolf #4

De Week van de Wolf. Een  korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblief!

Oooh jongens, wat een week! Zoooo bomvol leuke dingen! Heel erg gaaf allemaal, maar niet veel tijd om te bloggen of om foto’s te maken! Vandaar dit weekoverzicht (met heel weinig foto’s) niet op zondag, maar op woensdag! 

Maandag

Het is herfstvakantie! Stond vakantie in het verleden voor “rustig aan doen, uit slapen, geen gesjees naar school, geen gedoe met gymkleding en broodbakjes en ophalen terwijl baby’s moeten slapen, chill and relaxt!  staat het, nu ik ook weer werk, voor heel veel geregel. Op maandag moet ik werken maar is David gelukkig thuis. En dus valt het maandagochtend heel erg mee met het gestress! Maar zodra ik thuis kom, moet ik de koffers van de jongens inpakken. Zij gaan een nachtje bij opa en oma logeren. Met z’n allen rijden we, via Enschede waar we een vriend op pikken, naar Oldenzaal. Daar zetten we de jongens af. Dikke knuffel, dikke kus, lief zijn, slaap lekker, tot morgen en doorrrrr.. met z’n drietjes rijden we naar de camping om de caravan daar op te halen en naar de stalling te brengen. Hoewel ik best een sterke meid ben, ben ik blij dat sterkere vriend in kwestie mee is. Samen met David sleurt hij de sleurhut snel achter de auto en kunnen dan rijden we, echt voor de allerlaatste keer, de camping af. Ik ga dat mooie plekje wel missen. Maar we gaan gewoon opzoek naar een nog mooier plekje! Als de caravan bij de stalling is gedropt, rijden we terug naar huis. Onderweg kopen we bij de supermarkt vlees. Extreem veel vlees. De mannen willen namelijk vlees en tja, ik lust ook wel een stukje. Met z’n drieen flansen we binnen no time een heerlijke maaltijd in elkaar! Tot mijn grote verbazing gaat alles op! We tafelen nog even na en dan ga ik naar boven, graaf een kuiltje in mijn matras en val in een dikke coma!

Dinsdag

De jongens zijn dus in Oldenzaal en ik kan, een soort van, uitslapen. Omdat ik ook niet op tijd thuis hoef te zijn vandaag, werk ik een paar uurtjes langer. Als mij op het werk wordt gevraagd of ik even in mijn privé mail wil kijken of mijn loonstrookjes goed worden toegestuurd, zie ik tot mijn verbazing dat een mailtje van Bol.com. Bedankt voor uw bestelling! Huh, ik heb helemaal niets besteld, zover ik weet…. ik ben even bang dat mijn zwangerschapsdementie verergert! Dan klik het mailtje open en zie ik dat er zojuist een Fitbit Versa is bestelt! David weet dat ik deze heel graag wil hebben en als verrassing heeft hij die gewoon voor mij gekocht! Ik moet een klein beetje huilen! Zo lief! Nu nog even wachten tot hij bezorgd wordt. Als ik rond vier uur thuis kom, plof ik op de bank en begin ik met een nieuwe Netflix serie : The Haunting of Hill House. Ik ben een angsthaas, een chicken, doodsbang en echt een watje. Maar ik vind horror soms zooooo lekker! De serie heeft een paar schrik momenten (die ik trouwens niet zie want ik moet telkens heel toevallig nét op dat moment de was uit de wasmachine halen of door de pan soep roeren die zachtjes staat te pruttelen). Toch is de serie verder niet verkeerd om te kijken! Zodra David thuis is, halen we de jongens op en dan snel naar huis waar een pakketje op mij ligt te wachten. Whoop!

Woensdag

Ik ben vrij vandaag en dus geen gedoe met oppas en gestress in de ochtend! Ik rijd tegen de middag met de kinderen naar mijn vriendin in Enschede. Terwijl haar kinderen en de mijne zoet samen spelen, kletsen wij bij, drinken we verse muntthee en eten we een heerlijke garnalen salade die ze voor mij heeft gemaakt. Ooooh ik wil wel blijven wonen! Wat heerlijk om zo in de watten te worden gelegd. Als ik terug rijdt naar huis, breng ik Boaz en Midas naar mijn schoonouders. Zij blijven daar een nachtje slapen. Met alleen de baby’s ga ik terug naar huis. Ik vind het niets aan als mijn piemelkwartet niet compleet is… maar een avondje met David en de baby’s op de bank is soms ook wel heel erg leuk!

Donderdag

Vroeg op! Vandaag moeten we met Moos naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Moos is geboren met een afwijking aan zijn handje. Hoewel hij het super doet en we verder geen enkele aanwijzing ontdekken dat er, naast zijn handje, nog meer mis met hem is, willen ze hem toch graag ook op genetisch niveau onderzoeken! We hebben om elf uur een afspraak maar omdat we liever te vroeg dan te laat komen, vertrekken we al om zeven uur. We komen keurig op tijd aan, melden ons bij de receptie en hebben zelfs nog even tijd voor een kopje koffie! De baby’s krijgen een schone luier en een fles en dan zijn wij aan de beurt. Er worden duizend vragen gesteld. Over ons, onze familie, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, achterneefjes, achternichtjes en meer! Ze willen alles weten. Vervolgens wordt Moos van boven tot onder onderzocht. Ieder plekje en vlekje en kuiltje en ribbeltje wordt aandachtig bekeken en gefotografeerd. Ook zij zien verder niets raars aan Moos, behalve dat hij dan wel extreem leuk is! Om op genetisch niveau onderzoek te kunnen doen, is bloed nodig. Ook van David en mijzelf moet bloed afgenomen worden. Bij mij is dat zo gepiept, David heeft lastige aders en het duurt erg lang voor ze bij hem bloed kunnen afnemen. Ook Moos laat zich, door z’n kleine adertjes en lekkere spekarmpjes niet makkelijk prikken. Gelukkig nemen ze alle tijd en komt het uiteindelijk goed! En nu is het afwachten op de bloeduitslagen! Na een kleine lunch rijden we terug naar het oosten. Onderweg stoppen we nog even voor een iets grotere maaltijd. Dan rijden we door naar huis om Norris en de tassen van de baby’s op te halen en door naar Enschede.  Boaz en Midas zijn ondertussen al bij mijn schoonzusje waar ze een nachtje blijven en Moos en Fos blijven deze nacht bij mijn schoonouders slapen.  Met een lege auto rijden we terug naar Hengelo.

Vrijdag

Rennen en vliegen! Na het werk loop ik een rondje stad om de laatste Halloween spulletjes te kopen, dan door naar Enschede zuid om de baby’s op te halen en dan naar huis! Met een wagen vol beladen! Heerlijk! Thuis doen we eventjes niet, gaan met z’n allen lekker eten en dan moet Boaz zich klaar maken voor een Halloweenfeestje bij het buurthuis! Terwijl Boaz nog aan het griezelen is, gooi k de baby’s in bed en komen de eerste poker-gasten bij ons binnen. Vlak voor we beginnen met pokeren haal ik Boaz op van zijn feestje. Boaz en Midas mogen nog eventjes opblijven en daarna is het retteket naar bed voor die twee. Wij blijven nog tot diep in de nacht pokeren en snoep vreten! Gelukkig heb ik meer dan genoeg in huis gehaald en blijft er nog genoeg over voor ons Halloween feestje van de volgende dag!

Zaterdag

zeeman halloweenEin-de-lijk is het vandaag! Boaz heeft er weken naar uit gekeken, maar nu is het eindelijk zo ver! Vandaag vieren wij ons Halloween feestje! Ik ga al vroeg naar de winkel voor een paar boodschapjes en (deze keer écht) de laatste Halloween spulletjes! Zo koop ik bij Action nog een snoer met kerstverlichting zodat onze tuin nog meer verlicht wordt, en zoek ik stad en land af naar mini choco zoenen… anderhalf uur verder en zonder deze chocozoenen ga ik terug naar huis. We beginnen als een malle met versieren. De hele tuin wordt gehuld in een laagje spinnenrag, overal komen spinnenslingers en spookballonnen en glow in the dark bottenmannetjes. Het wordt zo mooi! Ik denk dat we nog tijd genoeg hebben en hol ook nog “eventjes” twee pompoenen uit. Samen met de kindjes versieren we nog een paar potjes en maken spookballonnen en dan is het echt tijd om ons zelf ook klaar te maken voor het feest! David staat nog te douchen en ik werk nog even snel mijn lippenstift bij als de eerste gasten al de tuin binnen lopen. Binnen tien minuten is de tuin vol! Iedereen is verkleed, alle kinderen zijn enorm enthousiast, ouders gaan lekker rond het kampvuur zitten kletsen. Er wordt gelachen en gerend en snoep gegeten en gegriezeld. Twee uur lang complete chaos en gekte, maar zo leuk! Als iedereen weg is, de meeste troep is opgeruimd en ik Boaz en Midas in bed leg, weet Boaz nog net uit te brengen dat dit het “allermooiste feestje ooit”  was. En dan valt hij in slaap! Missie volbracht!

Zondag

Ondanks het verzetten van de klok, slapen de kinderen uit! Tip voor alle ouders, organiseer een mega party op de avond dat de klok verzet wordt zodat ze lekker afgemat het bed in duiken! Bij daglicht is de ravage van het feest goed te zien. De witte tegels in de keuken zijn zwart, overal liggen snoeppapiertjes en lege bekertjes en ballonnen. We gaan eventjes snel door het huis maar moeten dan ook al weer de auto in pakken voor een feestje in Noordwijkerhout. We wilden om elf uur weg, we ging uiteindelijk om twaalf uur weg. Ik reken het goed! Het is een heerlijk feestje met eten dat onbeschrijfbaar zalig is. Na een paar drukke dagen is het zo fijn om even ergens aan te schuiven! Omdat we ook nog ruim twee uur terug moeten rijden, Boaz de volgende dag weer naar school moet en ik ook gewoon weer moet werken, kunnen we het niet te laat maken. Rond zeven uur pakken we alle kindjes in de auto, drukken de baby’s nog een fles in de handen, nemen afscheid en gaan dan terug naar Twente.

En dat was hem! Mijn week! Rennen, vliegen, vieren, rijden, plannen, uit koffers leven en door! Achteraf misschien toch net alles iets te strak gepland, maar uiteindelijk is alles goed gekomen en hebben we allemaal een heerlijke “vakantie” gehad! Hoe was jouw week!?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *