halloween
Huize de Wolf

de Week van de Wolf #2

De Week van de Wolf. Een  korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblief!

Maandag

Vroeg op, knallen, rennen, vliegen, duiken en om kwart voor acht op het fietsje springen om nét de trein niet te missen. Ik kom er vandaag achter dat er minimaal €20,- op je (anonieme) OV moet staan. Als ik ’s morgens (drie minuten voor de trein vertrekt) een melding krijg dat ik niet genoeg budget op mijn kaart heb staan, terwijl er toch echt nog een behoorlijk bedrag op het ding staat, slaat de paniek even toe. Ik spreek random mensen aan om mij te helpen en niet veel later heb ik mijn tegoed verhoogt en kan ik haal ik de trein nog net! Ik snelwandel naar kantoor, neem de zes trappen naar de derde verdieping en moet echt ruim een minuut voor de deur bijkomen. Conditie van een badkamertegeltje. Daar gaat aan gewerkt worden! Die avond staat er een sportafspraak op de planning! We gaan ervoor! Knallen met die hap! En dan kom ik thuis, moet ik daar nog heel veel doen, ben ik, na het avondeten helemaal gesloopt en enorm blij met het appje van mijn sportmaatje dat zij hoofdpijn heeft en de afspraak wil verplaatsen. Godzijdank! Ik duik direct mijn bed in!

Dinsdag

Opstaan, knallen, werken, naar huis. De eerste helft van de dag vliegt voorbij. Thuis neem ik een flinke lunch, haal de baby’s uit bed en wandel naar school om Boaz op te halen. Onderweg naar huis haal ik alle ingrediënten voor zure soep. Al dagen zin in deze heerlijke soep! Voor Boaz en Midas maak ik een mega pan stamppot rauwe andijvie met speklapjes en worst. Dit vinden zij heerlijk en zo is er meer soep voor ons! Boaz moet al op tijd eten want hij heeft vanavond zijn allereerste karate les! Na anderhalf uur trainen komt hij stuiterend thuis. Ze hebben bijna de hele les tikketje gedaan en een paar trappen in de lucht geoefend. Hij vindt het geweldig!

Woensdag

Mijn vrije dag! Nou ja, vrije dag. Ik moet om half negen al bij het consultatie bureau zijn. Denk ik. Daar, terwijl ik de baby’s al heb uitgekleed en Fos al op de weegschaal heb liggen, blijkt dat mijn afspraak op 12 december staat. Maar twee maanden te vroeg, kan gebeuren! Ik laat de jongens toch even wegen en kom erachter dat Fos al bijna acht kilo weeg en Moos de 9,5 kilo aan tikt. Dus. Daarna pak ik alles snel weer in want ik heb een date met Heleen! Samen met Midas en de baby’s rijd ik naar Intratuin waar we een ontbijtje voor de kindjes bestellen. Wij, allebei super op dieet, bestellen een hard gekookt eitje extra voor onszelf en kijken kwijlend toe hoe de kindjes een croissantje en een pistoletje naar binnen werken. Ach ja, alles voor het goede doel! Ik rijd naar huis, pik Boaz van school en doe een paar huishoudelijke taakjes. Als David later in huis komt, fiets ik nog even snel met de jongens de stad in om bij Zeeman een hele lading Halloween assecoires uit te zoeken! Met een mand vol griezeldingetjes willen we net weer naar huis fietsen al Midas opeens “hellup” begint te schreeuwen. De slimmerd heeft zijn vinger in een put gestoken en zit muur vast. Ik moet zo hard lachen maar stiekem slaat de paniek toe! Ik trek en duw en draai maar de vinger komt niet uit de pot. Ondertussen zit ik al te denken waar ik zo snel vloeibare zeep kan scoren als de vinger er opeens uit floept. Halleluja! Snel naar huis! Die avond gebeurd het onmogelijke. Ik ga naar de sportschool. Geheel vrijwillig! Ik werk me een uurtje in het zweet en vind het dan, zo voor de eerste keer, wel leuk geweest.

Donderdag

Boaz heeft studiedag. Ik moet werken en David heeft zijn eerste tentamen en dus komt  mijn schoonzusje oppassen. Na het werk hoef ik Boaz niet meer uit school te halen, en dat is wel heel erg lekker! Geen gehaast, geen gevlieg. We ploffen op de bank en doen verder heel erg weinig!

Vrijdag

kletskoppenBoaz gaat uit school bij een vriendje spelen en dus hoef ik hem weer niet op te halen. En dus hebben Midas en ik de hele middag de tijd om samen iets te gaan doen. Hij zeurt al dagen om samen koekjes te gaan bakken. Vandaag is de dag! Met de tamme kastanjes die mijn vader die ochtend heeft mee gebracht, gaan we kletskoppen maken. Als ik even niet kijk, roert Midas nog een extra ei door het beslag. Niet helemaal de bedoeling, maar ik vind het wel knap dat hij een ei, zonder te soppen, kan breken en door het beslag kan roeren! De koekjes zijn goddelijk en totaal niet dieet proof! Midas eet er een paar op, ik geef een bakje vol aan de buren, Boaz proeft er twee en de rest…. gooi ik weg. Zelfbescherming!

Zaterdag

’s Morgens wandel ik, met de baby’s naar de stad. Ik moet op zoek naar een cadeautje en heb ook nog een paar spulletjes van Kruitvat nodig. Als ik daar ben, zie ik allemaal speelgoed voor een leuk prijsje en besluit ik dat ook meteen mee te nemen voor 5 december. Ik ga langs Big Bazar om een cadeautje te zoeken. Vind het daar niet, maar vind wel heel veel afgeprijste Halloween spulletjes die ik niet kan laten liggen. Even later loop ik bij Action naar binnen waar ik weer zonder cadeau maar met Halloween- en Sinterklaasspullen naar buiten loop. En dan gebeurt het me bij Xenos gewoon nog een keertje! Gelukkig vind ik even later in een hele toffe speelgoedwinkel een top cadeau,  scoor onderweg nog gebraden kip op de markt en ga dan snel naar huis. Om één uur zou ik bij een vriendin zijn om haar op te halen om naar een andere vriendin te gaan. Ik kom maar 20 minuutjes te laat. Iets met een poep-probleem, het niet kunnen vinden van een schaar en plakband om een cadeautje in te pakken en er ook nog even heilig in geloven dat die vriendin die ik zou ophalen bij mij zou komen. Dus. We rijden naar Kampen en schudden de prachtige baby van onze vriendin kraam. Zo’n meisjesbaby is toch stiekem ook wel heel erg leuk….

Zondag

halloweenEindelijk is het zondag! De jongens hebben hier al zo lang naar uitgekeken! Vandaag gaan we naar de Julianatoren, wat altijd leuk is, maar vandaag is het bijzonder leuk want er is een Halloween feest! We mogen verkleed naar het pretpark! Dat laten we ons niet twee keer zeggen. Na een ontbijtje tover ik de jongens op tot candy skulls en dan rijden we, net als de rest van Nederland, naar de Julianatoren. Ik heb het nog nooit zo druk gezien! Ze hangen er met de benen uit! Ondanks de drukte genieten we enorm! Halverwege de middag rijden we terug naar het oosten, halen Norris op, gaan een rondje wandelen door het park en schuiven dan bij mijn schoonouders aan. Omdat we nu toch met z’n allen bij elkaar zitten, hakken we meteen de knoop door wat betreft de kerstplannen. Voordat iemand gaat twijfelen bel ik een restaurant in de buurt en maak een reservering voor eerste kerstdag. Zit je daar, halverwege oktober, de warmste oktober ooit, met je hoofd bij een kerstbuffet. Liever te vroeg dan te laat toch!? Na het eten, en het toetje (met heerlijke zelfgemaakte cake) gooien we de kinderen in de auto, gaan snel naar huis, Boaz en Midas worden in de week gezet, de baby’s in bed gelegd, de andere twee er snel achteraan en daarna… rust. Mhahaha not! Ik typ nog deze blog en ga dan nog even door om de laatste puntjes op de i van mijn presentatie voor morgen te zetten! Ondanks de drukte van de afgelopen twee weken, ben ik veel minder moe dan voorheen! Van dingen, leuke dingen (!) doen, krijg je energie!

 

Hoe was jouw week!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *