norris de hond
Huize de Wolf

de Week van de Wolf #1

De Week van de Wolf. Een  korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblief!

Maandag

Mijn eerste dag van mijn nieuwe baan! Super spannend. Niet zozeer de baan zelf (daar heb ik gewoon heel veel zin in) maar wel om ’s morgens het hele schema om te gooien zodat ik op tijd weg kan, en mijn baby’s bij iemand anders achter te laten. De eerste dag was deze “iemand anders” David. Dus heel heftig was het voor de baby’s niet. Maar toch. Ik had mijn ritueeltjes in de ochtend. Mijn vaste schema. Mijn eigen planning. En deze moest nu een beetje worden aangepast. Ik heb die ochtend het huis gestofzuigd en gedweild (want de baby’s spelen altijd ’s morgens op de grond en ik wilde wel dat ze op een schone grond zouden spelen). Daarna heb ik, terwijl iedereen nog in bed lag, een kwartier (!) alleen onder de douche gestaan. Geen geroep, geen geschreeuw, geen ge-mag ik met je douchen?, geen ge-mama! Wat heerlijk! Daarna was het wel even haasten. De jongens aankleden, de baby’s aankleden, de jongens een broodje, de baby’s een fles, mijn tas in pakken, ontbijtje, kermis oldenzaalweg werken, fiets uit de schuur, fietsen als een malle, en dan natuurlijk veel te vroeg op het station aan komen. Ach ja… Rond half twee was ik weer thuis en zat de eerste werkdag er alweer op! Niet veel later halen we Boaz uit school en rijden we naar Oldenzaal. Daar is kermis en er moet natuurlijk een rondje in de draaimolen met opa en oma gedraaid worden! We kunnen ook bij mijn ouders blijven eten. Heel fijn, want ondanks dat ik maar vier uurtjes gewerkt heb, knalt mijn hoofd uit elkaar van alle info die ik die dag gekregen heb!

Dinsdag

Ik ga weer vroeg uit bed, weer even alleen douchen (echt, dit kan ik iedereen aanraden!), weer met de stofzuiger en de dweil door het huis, de jongens aankleden, de baby’s aankleden, de baby’s een fles en met kaarslicht een ontbijtje nuttigen met Boaz en Midas. Het is echt even wennen en best hard werken, maar ook wel weer erg gezellig. ’s Middags haalt David Boaz uit school en gaat direct door met hem naar de huisarts. Ik heb Boaz en Midas laten vaccineren met de Meningokokken ACWY-vaccinatie. Midas had de vaccinatie een paar dagen eerder al gehad, en vandaag is Boaz aan de beurt. Rib uit je lijf, als je deze vaccinatie buiten het vaccinatieplan om wilt laten geven. Ik zal jullie binnenkort vertellen waarom ik hiervoor gekozen heb.

Woensdag

Woensdag is mijn vrije dag. Als Boaz naar school is, de baby’s een dutje doen en ook Midas slaapt, kan ik aan mijn blog werken. Ik stuur mails rond, werk een paar samenwerkingen af, maak plannen voor nieuwe samenwerkingen en voor ik het weet is het al tijd om Boaz van school te halen. Gelukkig mag hij met een vriendinnetje mee naar huis lopen, blijkt even later dat hij daar ook best mag blijven eten en om het feest compleet te maken mag hij ook mee naar “de jeugd” waar ze een knutselmiddag georganiseerd hebben! Super handig! Zo kan ik flink doorwerken en hoef ik Midas, Fos en Moos niet uit bed te halen!

Donderdag

Mijn schoonzus komt oppassen terwijl ik ga werken. Als ik klaar ben, haal ik snel even en broodje voor haar en ga dan naar huis. Ik moet zeggen, ik vind het super tof om in Enschede te werken, maar het is ook wel heel verleidelijk om niet bij al die leuke winkeltjes naar binnen te gaan waar ik op de terugweg langs kom! Niet veel later halen we Boaz van school en dan is het tijd om wereld dierendag te vieren! norris de hondNorris wordt verwend met een flinke bod en een hondentaartje, en Phoebe krijgt iets extra’s. Vorige week belde ik nog met de dierenarts dat ik bang was dat het echt een aflopende zaak met Phoebe zou zijn en dat een spuitje misschien wel de beste oplossing voor haar was. Op het laatste moment heb ik deze afspraak afgezegd. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Het lijkt  of ze toch weer een beetje aan het opknappen is, ze vliegt iets meer en iets beter, komt af en toe bij ons zitten en is een stuk actiever dan een week geleden. We kijken het nog een tijdje aan. Ik ben ook zo’n emotrut als het op dat soort dingen aan komt!

Vrijdag

Ik sta op, maak het huis schoon, ga douchen, ontbijten met de kindjes (wederom in kaarslicht!) en ik sta net op het punt om weg te gaan als mijn vader binnen komt. Hij heeft vandaag oppasdienst. Ik leg nog even snel wat dingetjes uit, wijs hem waar de flessen en de voeding sta, geef iedereen een kus en dan moet ik echt weg. Rond één uur ben ik weer thuis. Ik heb onderweg een paar broodjes gekocht en samen met mijn vader gaan Midas even lunchen. Daarna gaat mijn vader naar huis, Midas naar bed en hoop ik dat ik even enorm kan gaan knallen voor mijn blog. Helaas wordt Fos wakker, vaggarohelemaal verdrietig, rode wangetjes, kapotte billen en heel veel kwijl uit zijn mondje. Lang leve tandjes. Ik kijk voorzichtig in zijn mondje en zie dat er boven twee nieuwe tanden door komen! Geen wonder dat hij een beetje boel verdriet heeft. En dus zit er niets anders op dan heel veel knuffelen op de bank en koude toetjes eten. Aan het einde van de middag haal ik Boaz op, flans ik een maaltijd in elkaar, werken we die, zodra David thuis is, snel naar binnen en dan gaan we met z’n allen op pad. Er is een lampionoptocht georganiseerd bij ons in de buurt. De kindjes die woensdag naar “de jeugd” zijn geweest, hebben daar een lampion geknutseld. Andere kindjes hebben een lampion of een zaklantaarn van huis mee genomen. Er is muziek en er zijn heel veel lichtjes. Eén grote gezellige bende. Bij terugkomst krijgen we nog warme chocolademelk en is er voor de kindjes nog een zakjes snoep. Als we thuis komen is het al lang bedtijd geweest. Retteket, naar bed!

Zaterdag

hip&hisWéér vroeg op! Vandaag heb ik met Hiske van Hip&His afgesproken om haar te gaan helpen met haar instagram. Zij opent binnenkort een nieuwe winkel in het prachtige ’s Heerenberg en samen pakken we heel veel dozen uit en maken achterlijk veel foto’s van alle mooie spulletjes! Het is best nog aanpoten, en misschien hadden we iets minder moeten kletsen en iets meer moeten werken. Maar tja, het is ook zo gezellig! Ik rijd pas rond twee uur weer naar huis en moet dan nog een uur in de auto zitten. Als ik thuis kom is het alweer bijna tijd om naar Enschede te gaan. Er is een bierfestival in de stad en daarna zijn we uitgenodigd voor een etentje bij Happy Italy ter gelegenheid van mijn schoonmoeders verjaardag. Drukke maar gezellige bende! stanislausWe drinken een biertje, bewonderen de nieuwe stadsbrouwerij die gevestigd zit een oude menistenkerk (de Zevende Hemel voor insiders), lopen een rondje stad, zien een dikke rat en schuiven dan aan om te gaan vreten! Na een ijsje is het echt tijd om naar huis te gaan. Zodra we thuis komen, gaan de jongens naar bed en niet veel later volgen David en ik ook.

Zondag

We hebben wilde plannen voor vandaag. De caravan, die helaas niet verkocht is, moet worden afgebroken, schoongemaakt, opgeruimd en naar de stalling. En dan blijkt dat we eigenlijk allemaal moe zijn van een enorm drukke week. Het bankhangen is wel heel erg aantrekkelijk en dus stellen we de onze wilde plannen uit en doen de hele dag bijna niets. David leest in de hangmat, ik doe samen met de baby’s en Midas een dutje en Boaz ligt heerlijk op de bank een filmpje te kijken. Dit zijn zondagen zoals ze bedoeld zijn! Na het eten moeten Fos en Moos nog even in bad, krijgen nog een flesje en gaan dan, tegelijk met Boaz en Midas naar boven.  En dan gaan David en ik nog even knallen. De keuken opruimen, deze blog schrijven, de was opvouwen, kleren klaarleggen voor de volgende dag en dan ook naar bed!

Het is weer even wennen, dat hele werken. Ik heb 22 maanden “niets” gedaan! Ik vind het heerlijk om een paar uurtjes per week geen mama te zijn, maar het vraagt wel meer planwerk en voorbereiding. Het zal wel wennen, en dan komt alles goed! Ooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *