Zwolle

Uit in Zwolle: De Koperen Hoogte

Mijn schoonmoeder had nog een moederdagcadeautje te goed. High Tea-en met “de meisjes”.  Letterlijk een “High” tea want we nuttigden dit cadeautje op 55 meter hoogte!

Verlaat Moederdag cadeautje

DSC_0353.jpg13 Mei, Moederdag 2018! Hoogste tijd om de moeders én schoonmoeders in de watten te leggen. Het was op deze dag dat mijn schoonmoeder een waardebon voor een high tea voor zes personen kreeg. Ik hou van dit soort cadeautjes. Want niet alleen is zij er blij mee, ik mag gewoon, samen met schoonzussen, schoonnicht en schoontante, ook genieten van dit cadeau! Het duurde alleen wel even voordat we alle agenda’s naast elkaar hadden en een datum hadden geprikt waarop iedereen kon. Laten we het zo zeggen, ze kon erg lang genieten van de voorpret

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. Lang leve onze mega auto waarin we met z’n allen samen naar Zwolle konden rijden. Na een uurtje meezingen met Mr. Blue Sky en andere klassiekers, doemt de Koperen Hoogte voor ons op.

Glazen lift

DSC_0397.jpgIn de hoge toren net buiten Zwolle kun je genieten van een heerlijk a la carte diner, van een goede  steaks in het steakrestaurant, vis en vlees a la minute bereid of gourmetten. Of je kunt, zoals wij hebben gedaan, high tea-en.

Met een glazen lift zoef je binnen no time naar de twaalfde verdieping van de toren. Om bij het draaiende restaurant te komen, moet je nog twee verdiepingen hoger. Zodra je het restaurant binnenstapt, wordt je overweldigd door het uitzicht.  Je kijkt uit over groene weilanden, bosrijke gedeeltes, de grote vijver aan de voet van de toren en heel in de verte zie je de Peperbus  van Zwolle en Genemuiden liggen.

uitzicht.jpg

We beginnen de high tea met, heel verrassend, thee. En lekkers, heel veel lekkers. Makarons, koekjes, cakejes, spekkoek, mini muffins, mini brownies, broodjes zalm, broodjes brie en meer! DSC_0348.jpg

Nog een rondje!

Wij eten, drinken en kletsen terwijl het restaurant heel langzaam rond draait. Het duurt ongeveer twee uur voordat je helemaal rond bent en door de grote ramen aan de zijkant van het restaurant, zie je de omgeving in deze twee uur heel langzaam aan je voorbij glijden. Ik zeg het je, daar wordt je heel zen van!

Na de eerste (koude) ronde volgt er een tweede ronde met warme, hartige hapjes. DSC_0358.jpg

High tea bij de Koperen Hoogte is, vooral door het geweldige uitzicht in het restaurant, een echte belevenis! Hoewel het restaurant behoorlijk chique oogt, ik geen speelhoekje heb gezien en je volgens mij ook geen kleurplaten bij het diner krijgt, zou ik het toch heel erg gaaf vinden om nog eens terug te gaan met Boaz en Midas (en okay, David en de baby’s mogen dan ook mee. Het ritje met de glazen lift en het uitzicht zouden zij ook vast helemaal geweldig vinden!

DSC_0369.jpgPraktische informatie:

In de Koperen Hoogte kun je niet alleen high tea-en, maar ook dineren in een van de vele verschillende restaurants, vergadering op niveau, trouwen, privé feestjes geven of gewoon even een kopje koffie en een stukje taart nuttigen. In de forel vijver naast de toren kun je vissen en mocht je willen blijven slapen dan kan dat in een van de zeventien luxe hotelkamers! Voor meer informatie en de mogelijkheden verwijs ik je graag naar de site van de Koperen Hoogte 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *