julianatoren
Uit in

Uit in Apeldoorn: Halloween bij Julianatoren!

Het Halloween seizoen is begonnen! Vanaf de eerste week van oktober beginnen wij hier in huis al voorzichtig met versieren. Een paar pompoenen en een spookje voor het raam. Een spinnenweb met dikke spinnen en een heksenmuts voor de stenen waakhond bij de voordeur. Een paar slingers hier, een vleesmuislampje daar. Heel langzaam begint het al echt een beetje gezellig griezelig te worden hier in huis. We Love Halloween! Super enthousiast zijn we dan ook als we voor ons allereerste Halloweenfeestje van dit jaar mogen vieren bij Julianatoren!

Wist jij dat…

….vroeger, heel lang geleden, de Keltische kalender begon het jaar op 1 november? Hierdoor was het voor hen op 31 oktober was oudejaarsavond. De Kelten geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Zoals wij vuurwerk gebruiken om kwade geesten van het afgelopen jaar weg te jagen, deden de Kelten dat door griezelige maskers te dragen! Weer wat geleerd!

Hieperdepieper

julianatorenWij vinden een masker een beetje lastig zitten, en daarom nemen Boaz en Midas al vroeg in de ochtend plaats op mijn “schmink-stoel”.  Ze willen het liefst een vleermuis worden, of een Dracula. Maar ik weet ze met mijn overtuigingskracht over te halen om zich te laten schminken tot Mexicaanse Candyskulls. Deze vrolijke schedeltjes zijn zo leuk om te schminken en ze zien er ook nog eens super schattig uit! Dat hele bloederige, armafhakkende, kettingzagen door benen en bloederige darmen uit de buik komende darmen hoeft van mij ook niet zo. Even later rennen, springen, stampen, dansen en gillen er, want super enthousiast dat we naar Julianatoren gaan, twee lieve skeletjes door het huis! Tijd om te gaan!

Halloween candy skulls

Lieve griezels

Julianatoren is voor ons een uurtje rijden. Niet te ver, maar wel ver genoeg om nog een klein dutje te doen in de auto. Niet lang nadat we vertrekken liggen drie van de vier monsters te slapen en alsof bij toverslag worden ze wakker zodra we Julianatoren naderen. Als we de parkeerplaats op lopen , wordt het pas echt magisch. Voor ons doemt een enorm Griezel Doolhof op. Hooibalen, pompoenen, vleermuizen, heksen, ontsnapte boeven, spookjes. Het is er allemaal! Bij de ingang van het Griezel Doolhof wordt ons uitgelegd wat er aan de hand is. Een enge heks wil Halloween julianatorentegen houden. Oh, nee! Door het doolhof in te lopen, aan vier lieve griezels een letter te vragen en met deze letters een woord te vormen die het geheime ingrediënt van de heksenspreuk, zouden wij de heks kunnen stoppen. Op pad! Boaz vindt het geweldig, Midas vindt het toch wel een heel klein beetje griezelig. Gelukkig zijn de lieve griezels écht heel erg lief en vindt hij het een stuk minder griezelig zolang hij ik hem goed vast houdt.

Na het doolhof kunnen we zo door het loopspookhuis in! Midas haakt af, hij is wel uitgegriezeld voor vandaag en wil het liefst het park in om een attractie te proberen. Boaz en ik rapen al onze moed bij elkaar en wandelen het spookhuis in. Het ziet er allemaal prachtig uit, en uiteindelijk valt het (gelukkig) wel mee met het engheid-gehalte! Vol trots loopt hij even later het spookhuis uit! Tijd om het park in te gaan!

Pompoenen tellen!

julianatorenHet park zelf is niet griezelig! Dus heb jij kindjes die al dat gespook en geheks niet zo leuk vinden, dan kun je ze nog gerust meenemen het park in! Wel is de Julianatoren voor de gelegenheid prachtig aangekleed. Honderden hooibalen en ontelbaar pompoenen staan door het hele park verspreid! Het is werkelijk prachtig om te zien!

Tijdens de Halloweenweken zijn er de hele dag door speciale shows waar je naar toe kunt! Zo is er Jul’s Griezelfeest, Julia’s Halloween dansles en mogen kinderen verkleed over de Griezel Catwalk wandelen en maken ze ook nog eens kans om gave prijzen!

Praktische informatie:

halloweenJij kunt komen griezelen bij de Julianatoren Halloween van 5 t/m 28 oktober. (alleen op dagen dat het park open is) Niet alleen kun je naar verschillende griezelige shows van Jul en Julia, maar je kunt ook zoals altijd een bezoekje brengen aan Cas de Ranger! Het bos, achter het park, is altijd al een prachtig plekje maar nu in de herfst is het er helemaal geweldig. Ga jij naar Julianatoren Halloween? Vergeet niet om verkleed te komen! Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de website www.julianatoren.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *