Villa Schier
Schiermonnikoog

Weekendje Schier #1

Had mij tien jaar geleden gezegd dat een weekendje in Villa Schier en wandelen op dit eiland een van de mooiste weekenden van het jaar zou worden, en ik hard je recht in je gezicht uit gelachen. Wandelen op Schiermonnikoog. Doe mij even een rollator en krulspelden en we denken er nog wel een keer over. En toch deed ik het en potjandorie, zelfs zonder krulspelden zou ik het zo weer doen!

Vroeger, toen ik nóg jonger was…

Ik hou van Schier. Al jaren is dit mijn favoriete waddeneiland. Het zou er mee te maken kunnen hebben dat Schiermonnikoog ook het enige waddeneiland is, dat ik tot nu toe heb bezocht. Maar dat ter zijde. Tijdens kampweek van groep 8 (In het jaar dat Rhythm is a dancer van Snap! op nummer 1 stond, en kogels nog met de hand werden gegooid) verloor ik mijn hart aan dit eiland. Ondertussen zijn David en ik er met Boaz en Midas al enkele keren terug geweest. Voor een dagje. De eerste boot heen, kopje koffie drinken in het dorp, wandelen naar het strand, picknicken, patatjes eten bij It Aude Beuthus en met de laatste boot terug. Genieten met de hoofdletter G.

schiermonnikoog

Maar als Maud (die van Maudgeniet.nl inderdaad) tijdens een wandeling bij Twickel (oh god, wij zijn van die wandelaars! Hoe suf) begint te springen en te gillen en te schreeuwen en ze mij haar telefoon in de handen drukt en ik daarop een uitnodiging zie voor ons om een weekendje naar Villa Schier te komen, weet ik dat dit misschien nóg wel meer Genieten gaat worden!

Villa Schier

Villa Schier is een zeer luxe vakantiehuis. De villa ligt van een hoog duin, met uitzicht over de Noord- en Waddenzee. Dat deze villa heel erg geweldig prachtig is, weet ik al een tijdje omdat ik Villa Schier behoorlijk lang op Instagram volg. Niet alleen is de villa prachtig, ook is de eigenaresse een super leuk mens. Na de uitnodiging ontvang ik al snel een berichtje van haar dat ik, als het kan, Norris echt moet meenemen. Niet alleen gaan wij het geweldig vinden, maar ook Norris zal het weekend van zijn leven hebben, verzekert ze mij! En dus besluit ik dat Norris ook mee gaat!  Compleet bezeten regelen we oppas voor al onze kinderen en tellen de dagen af voordat we kunnen gaan!  (Een weekendje met kinderen kan  natuurlijk ook heel erg fijn zijn! Zoals een weekendje naar Sassenberg!)

Villa Schier

Van oost naar noord

En dan is het eindelijk zo ver! Op vrijdagmiddag dumpen we de kinderen en rijden we richting het noorden des lands om daar de boot van half vier te pakken. Het is vanaf twente nog wel even een stukje rijden, maar we hebben elkaar genoeg te vertellen. We spreken elkaar ook alleen maar iedere dag…. We zijn ruim op tijd bij de boot, zoeken een tafeltje uit en bestellen tomatensoep en bier. Let the weekend begin! De overtocht “vliegt” voorbij en niet veel later zitten we in een van de vele bussen die op het eiland klaar staan om mensen van de boot naar het dorp te brengen. Normaal stap ik midden in het dorp uit. Nu moeten we iets langer blijven zitten tot we halverwege de Badweg zijn. Daar stappen we uit en na een klein stukje lopen komen we aan bij “onze” villa.

schiermonnikoog

“oooooh” en “aaaaah”

Er is niets aan gelogen. Dit is met recht een Villa te noemen. Zodra we binnen stappen is er minuten lang alleen maar “ooooooh” en “aaaaah” en “kijk dit eens!” te horen. We schuiven een van de grote puien open en Norris vliegt de duinen in. Wij verwonderen ons over hoe compleet deze villa is ingericht. Op de veranda alleen al staat een ruime eettafel, een loungeset, twee barbecues en meer! Het is koud, maar er bestaat geen twijfel: zodra wij de tassen hebben uitgepakt, gaan wij buiten zitten, een vuurtje maken, wodka cocktails drinken en kletsen!

villa schier keukenBinnen is de villa prachtig. Licht stroomt door de grote ramen naar binnen en de indeling is zo geweldig dat ik al snel begin te fantaseren of zo’n indeling bij ons ook te realiseren valt! Beneden is alles ruim. Een ruime keuken, een ruime eettafel, een mega hoekbank, een ruime wc, een schuurtje waar fietsen in staan die we eventueel mogen gebruiken. Alles is aanwezig! Boven zijn drie ruime slaapkamers waarvan twee met een tweepersoonsbed. In de derde slaapkamer staan twee losse bedden en twee stapelbedden. De eerste kamer heeft een badkamer en suite. Deze kamer (met balkon) is dit weekend voor Maud. De achterste kamer deelt een badkamer met de middelste badkamer en heeft ook een prachtig balkon. Deze kamer is voor mij!

Borreltijd!

de noordertoren,schiermonnikoogHet duurt eventjes, maar uiteindelijk lukt het ons om een vuurtje te maken. We maken een borrelplank met verschillende kaas, fuet worst, parmaham, olijfjes en nootjes. Maud flanst een paar hippe cocktails in elkaar, en dan ploffen we in de luxe stoelen en kletsen tot de sterren van de hemel vallen. Letterlijk!

Het lijkt al ver na middernacht als we besluiten om onze bedden op te zoeken. In werkelijkheid is het amper tien uur. Maar dat mag de pret niet drukken. Deze moekes zijn toe aan rust en de volgende dag staat er een druk programma op de planning! Ik besluit de gordijnen open te laten zodat het licht van de vuurtoren af en toe naar binnen schijnt. Vannacht tel ik geen schaapjes (of dino’s) maar lichtstralen. Weltrusten, kop in’t kussen!

Praktische informatie

Wil jij ook een weekendje, een midweek, of de rest van je leven in Villa Schier verblijven? Snap ik! Voor meer informatie en boekingsmogelijkheden verwijs ik je graag door naar de website www.villaschier.nl

Deze blog bevat gesponsorde onderdelen. Wij zijn uitgenodigd om in Villa Schier te verblijven. Ik ga samenwerkingen alleen aan als deze bij Wolferien.nl en bij mij passen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *