de marlijn
Schiermonnikoog

De Marlijn

De Marlijn. Een strandpaviljoen waar ik volgens heel veel van mijn volgers op instagram naar toe móest gaan nadat ik het goede nieuws had gedeeld dat ik een weekendje naar Schiermonnikoog ging. En omdat we op onze laatste dag nog niets in de planning hadden, trokken we onze “wandelschoenen”  aan en liepen we naar de Marlijn.

Boswandeling op Schiermonnikoog

Vanaf onze villa is het volgens Google maps een kleine 40 minuutjes wandelen naar de Marlijn. Omdat we geen haast hebben, en Norris na een goede nachtrust ook wel weer zin heeft om flink te wandelen. Zodra we de villa uitlopen en de Badweg oversteken, komen we langs prachtige plekjes waar ik wel een huisje zou willen bouwen. En dan lopen we een bos in. Ik ken Schiermonnikoog alleen maar als een eiland met strand en duinen. Ik ben dan ook stom verbaasd dat er ook nog een behoorlijk groot bos is waar je heerlijk kunt wandelen!

schiermonnikoog

Voeten in de zee!

Als we uiteindelijk bij de Marlijn aankomen, is deze nog gesloten. Geen probleem natuurlijk, want het strand, dat ligt achter de duinen waar de Marlijn in staat, lonkt! We hebben tijdens de culinaire wandeling in de verte de zee kunnen zien, maar nog niet van dichtbij! De stranden van Schiermonnikoog zijn breedste stranden van Europa, dus heel gek is dit niet! We lopen het brede strand over en dan is daar toch eindelijk de zee. Hoewel het behoorlijk koud is en de zee nog kouder, móet ik even met mijn voeten in het zoute water! Dat hoort!

schiermonnikoog

De Marlijn

We wandelen nog even over het strand, zoeken schelpen voor de kindjes, drinken het laatste beetje van de Schierlikeur en lopen dan terug naar de Marlijn. Deze is ondertussen geopend en al de marlijngezellig druk! Buiten, uit de wind en in de zon, is het heerlijk zitten in een van de loungesets die op het terras staan. Toch gaan we binnen zitten. Een beetje opwarmen nadat je met je voeten in het koude zeewater hebt gestaan, is wel zo fijn! We bestellen een warme chocolademelk mét slagroom én Tia Maria! Als je het doet, moet je het goed doen, toch!?

de marlijn

Keuzes, keuzes, keuzes

De keuken van de Marlijn opent om 11.30 en tot die tijd bestuderen wij de menukaart goed. Er staat zo veel lekkers op dat we eigenlijk niet kunnen kiezen! Spaghetti di Mare coquilles, gamba`s, de marlijnmosselen, kokkels, knoflook, verse kruiden, zeekraal en prei geserveerd met brood en Parmezaanse kaas klinkt goddelijk. In en Salade schaal- en schelp-dieren, bloemkool,winterpeen en wakame, heb ik ook wel erg veel zin! Kokkels gestoofd in boter met knoflook lijkt me ook overheerlijk. Als blijkt dat er naast deze kaart ook nog een “naast de kaart” met onder andere een herfstsalade met vijgen en spek is, word ik bijna gek! Uiteindelijk besluiten we nu niet voor een grote maaltijd maar een broodje te gaan. En dus neem ik een Broodje Anjummer met bacon van Slager Menno uit Anjum. Een geweldig lekkere, goed vullende lunch! de Marlijn

Voor de volgende keer

Op de kaart staat ook Fruits de mer! Dit gerecht is per twee personen te bestellen en bestaat uit 3 oesters, ½ kreeft, kingcrab, langoustines,gamba’s, coquilles, kokkels, mosselen en Hollandse garnalen per persoon en wordt geserveerd met dressing, sauzen en brood. Dit lijkt me zo onwaarschijnlijk lekker! Maar dit gerecht dien je minimaal twee dagen van tevoren te bestellen. Ik overweeg bijna om dan nog maar twee dagen langer op het eiland te blijven! Helaas moet ik de volgende dag weer werken en mis ik de jongens ook veel te veel om nog een dag te blijven. Maar…De volgende keer dat we Schier in de planning hebben, bellen we eerst even met de Marlijn!

de marlijn

Praktische Informatie:

De Marlijn is het meest noordelijk gelegen horecagelegenheid van Nederland. Dit paviljoen is, op een paar doordeweekse dagen in januari en februari, het hele jaar geopend. De Marlijn is dagelijks geopend vanaf 10.00 en de keuken gaat om 11.30 open. Voor meer informatie over de openingstijden, de menukaart en contactgegevens verwijs ik je graag door naar de website www.demarlijn.com

de Marlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *