Hengelo

Uit in Hengelo: Stravinsky

 

Zondagmiddag. We wandelen met z’n allen richting de binnenstad van Hengelo en nadat we de Grote Beren hebben geknuffeld, gaan we in één rechte streep door naar Stravinsky. Het plan is, om hier eventjes te gaan lunchen. Zes uur later zitten we er nog!

DSC_0223 (2).JPGIn mijn kraamweek kreeg ik een paar tegoedbonnen van Stravinsky van mijn vriendinnetje. Een top cadeau!  En sinds dat ik deze waardebon terug had gevonden tijdens het opruimen (horrorhuisvrouw) brandde deze in mijn tas.

Die. Bon. Moest. Op!

Met een dubbele kinderwagen is het een kleine uitdaging om een plekje op het terras te vinden. Maar gelukkig kunnen we, door binnendoor het restaurant en aan de zijkant er weer uit, een tafeltje in de schaduw bemachtigen waar ook nog de kinderwagen naast kan staan, Norris rustig kan liggen zonder dat mensen over hem struikelen en wij uitzicht hebben op het springkussen schuin tegenover het terras. Perfectie!

DSC_0228 (2).JPG

David en ik beginnen met koffie terwijl Boaz en Midas het springkussen onveilig maken. We wéten dat de broodjes met de huisgemaakte tonijnsalade heel erg lekker zijn. En een broodje met filet Americain is ook nooit verkeerd. Toch kiezen we deze keer voor iets dat we nog niet eerder gehad hebben. Ik ga voor de clubsandwich en David bestelt de Stravinskyburger.  Boaz en Midas spelen wel op save en gaan voor de tosti.

DSC_0259 (2).JPG

Deze burger is eigenlijk een hoofdgerecht maar wordt ook geserveerd tijdens de lunch. Dikke vette prima! Hij wordt geserveerd met frietjes die door Boaz en Midas met heel veel liefde worden in gepikt. De burger is heerlijk heb ik uit betrouwbare bronnen vernomen!

DSC_0251 (2).JPG

Mijn clubsandwich is een schot in de roos. De bacon is goed knapperig, en de sandwich is rijkelijk belegd met heerlijke malse kip en lekker veel tomaten. Het broodje is alleen veel te hoog om in één keer te eten. Hoe doen mensen dat!? Ik deel de sandwich dus en eet de bovenste helft alleen op. Van de onderste helft maak ik een nieuwe sandwich die David met alle liefde op eet.

DSC_0264 (2)

Can’t go wrong with a tosti en als er dan, naast de curry, ook nog spontaan een bakje met ketchup wordt gebracht, is het helemaal smullen!

DSC_0270 (2)

Best cocktail ever!

Na de lunch kunnen we natuurlijk naar huis gaan. Maar we kunnen ook nog even blijven zitten. En dat doen we! Ik zit heel erg in dubio wat ik wil gaan drinken. Een wijntje klinkt heerlijk, een biertje ook wel. Maar een gin tonic is ook wel heel erg fijn. Als ik mijn twijfels uit naar een serveerster, raadt zij de Coronarita aan. Een cocktail met Jus d’orange, Cointreau, een grenadine, vers fruit en Corona. Op z’n kop in de cocktail. Dit is hét zomerdrankje van 2018! Let op mijn woorden!DSC_0286 (2).JPG

Schuif maar aan! 

Bijna iedere zondag gaan we naar mijn schoonouders. Boaz vindt het dan ook gewoon niet kunnen om ze deze zondag niet te zien en stelt voor om ze uit te nodigen op het terras. Top idee! Even later schuiven zij ook aan waarna we  nog een rondje Corona cocktails en een schaal nacho’s bestellen. DSC_0350 (2).JPG

Deze grote schaal warme nacho’s, gegratineerd met kaas en geserveerd met guacamole, crème fraîche en een goddelijke salsa is perfect om samen van te snacken!

Keuzes, keuzes

En dan moeten we kiezen. Naar huis, daar een maaltijd in elkaar flansen en snel voor de tv naar binnen werken voordat de kinderen naar bed moeten. Óf we bestellen hier ook ons diner. Iedere zondag staat er bij Stravinsky een chef op het terras die een door jou uitgezocht stukje vlees op vis life op de grill klaar maakt. De ene zondag kun je kiezen uit heerlijke stukjes vis, de andere zondag liggen er mooie stukjes vlees voor je klaar. Deze zondag is het meat market. Onmogelijk om nu naar huis te gaan. Dit moet getest worden!

DSC_0363 (2).JPG

Mijn schoonouders kiezen een paar stukjes ossenhaas uit en ik ga voor een stuk rib roast. Het is een mega stuk en gelukkig eet David met mij mee. DSC_0368 (2).JPG

Niet veel later is ons vlees klaar en wow. Zo heerlijk! Barbecueën op niveau! DSC_0403 (2).JPG

Er worden frietjes en kruidenboter bij geserveerd en hoewel we maar voor drie personen besteld hebben, kunnen we er met z’n zessen (David, Boaz en Midas meegerekend) goed van eten!

DSC_0400 (2).JPG

Ik houd niet zo van kluiven. Midas wel! Kleine holbewoner.

DSC_0419 (2)

Bommetje vol en moe van de hele dag terras hangen, mensen kijken, genieten van het heerlijke weer, spelen op het springkussen, bij de glijbaan, filmpjes kijken in het speelhoekje en spelletjes spelen tussen de vele gerechten door, gaan we met z’n allen naar huis en daarna direct naar bed! Meer van dit soort heerlijke dagen alsjeblieft!

DSC_0321 (2).JPG

Praktische informatie:

Je vindt Stravinsky aan het Burgermeester Jansenplein 20 in hartje stad Hengelo. Je kunt er iedere dag terecht voor een hapje en een drankje.  Stravinsky is niet alleen een restaurant maar je kunt er ook blijven slapen! Of dit net zo’n toffe ervaring is als het eten, kan ik je (nog) niet vertellen! Blijf jij er wel slapen of ga je er een hapje eten? Laat me dan weten wat jij er van vond! Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar hun website. www. stravinsky.nl

Deze blog is NIET in samenwerking met Stravinsky geschreven. Ik ben oprecht heel erg enthousiast over dit restaurant in Hengelo en dat wil ik graag met jullie delen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *