Hengelo

Uit in Hengelo: Prins Bernhard Plantsoen

Het Prins Bernhard Plantsoen is een pareltje in Hengelo dat ik ontdekte tijdens mijn Mom in Balance avontuur. Ik mag dan al wel ruim twee jaar in Hengelo wonen, het Prins Bernhard Plantsoen had ik altijd links laten liggen. Of recht, afhankelijk van welke kant ik kwam natuurlijk. En nu zitten we er bijna wekelijks! Waarom?! Hierom!

Hitte plan

Het is warm, mocht je dat nog niet gemerkt hebben. Heel erg warm. Zelfs in onze tuin, waar toch behoorlijk wat schaduwrijke plekjes zijn, is de verkoeling vinden een hele uitdaging. Daarom trekken we steeds vaker op uit richting het park. Want daar, onder de eeuwenoude bomen, aan de rand van de vijver, is het nog wel koel!

Leuk voor groot én wijn

DSC_0425Leuke bijkomstigheid, in dit park is ook een hele fijne paviljoen mét speeltuin! Regelmatig spreek ik dan ook bij Paviljoen de Ontmoeting af met vriendinnen. Want, moeders aan de verse muntthee, cappuccino of wijn (wat jij wilt) terwijl de kinderen spelen met zand en water, af en toe een slokje appelsap komen halen of met zanderige vingers een brownie met slagroom (aanrader!) wegwerken en dat alles in de schaduw: veel beter wordt het niet!

High Tea

Oh, misschien toch wel, als je voor de High Tea gaat. Nog nooit gehad, maar wel eens gezien dat de mensen aan een tafeltje naast ons deze heerlijkheden kreeg voorgeschoteld. Water in de mond, zeg ik je!

Wat ik ook stiekem wel heel erg lekker vind, is dat mijn huis niet tip top, spik-en-span,  brandschoon hoeft te zijn als ik met vriendinnen buitenshuis afspreek!

Water en zand is goud!

36970789_10211626263399236_8963562331179057152_nSoms is de waterpomp in de speeltuin in werking. Dan kun je, met het water en het zand, de mooiste zandkastelen bouwen of grote modderpoelen maken. Een moddertaartje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Maar zelfs als deze pomp het, door te weinig waterdruk, niet doet, is er nog genoeg te spelen. Een mega klimschip, wip kippen, een rozentuin waar je schelpjes kunt zoeken en een bos waarin je kunt verdwalen (maar niet echt). Werkelijk ideaal! Wij zijn hier deze zomer heel vaak te vinden!

Praktische informatie:

DSC_0432Je vindt het Prins Bernhard Plantsoen aan de rand van Hengelo, vlakbij het bus- en treinstation. Regelmatig worden hier leuke evenementen georganiseerd zoals Kids at the Park, en StoerVoer. Het Paviljoen de Ontmoeting, dat midden in dit park ligt, is iedere dinsdag tot en met zondag geopend tussen 10 uur en 18 uur.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de website www.paviljoendeontmoeting.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *