Hengelo

Uit in Hengelo: Direct Sushi

Er zijn van die dagen dat je gewoon helemaal geen zin hebt om iets te koken. Waar ik normaal best creatief ben als het op koken aan komt, is die creativiteit op dat vlak ver te zoeken. Lang leve de thuisbezorgdiensten!

Als ik voor de gein voorstel om pizza te gaan halen, vindt David dat een uitstekend idee. Ook Midas ziet een pizza wel zitten. Ik eigenlijk helemaal niet. Ik heb zin in sushi. Normaal houd ik mijn mond hier over. Want als ik het S-woord laat vallen, dan gaat Boaz dagen lang zeuren over deze goddelijke Japanse gerechtjes. Maar nu wil ik het en dus zeg ik het en natuurlijk staat Boaz me bij. Wij willen sushi!

Afbeeldingsresultaat voor direct sushiDirect Sushi

Op aanraden van een vrienden besluit ik te bestellen bij Direct Sushi. Deze sushi bezorgdienst is te vinden in Hengelo én Oldenzaal. Ik had er al meerdere goede verhalen over gehoord! Je kunt de sushi via thuisbezorgd.nl bestellen, maar Direct Sushi heeft ook een eigen app. Via deze app is het ook heel eenvoudig om je sushi uit te zoeken en te bestellen.

Bestel maar, bestel maar, bestel maar!

Alles ziet er lekker uit en voor ik het weet heb ik voor ruim 100 euro aan sushi in mijn virtuele winkelmandje. Dat is nét iets te veel van het goede. Ik gooi heel veel sushi weer uit mijn mandje en kies voor de Direct Sushi Mix voor 1 persoon (16 stuks), een zalm handroll en een tonijn handroll. Ik kom hierdoor op 21 euro uit en dat is genoeg om de sushi gratis thuis te laten bezorgen. (ik had eerst de zalm handroll ook uit mijn mandje gegooid, maar dan kwam ik op 19 euro uit en dan had ik nog bij moeten betalen voor de bezorging. Liever meer sushi!)

DSC_0154.jpg

Pizza als aperitief

Binnen enkele seconde na het bestellen krijg ik een mailtje dat de geschatte bezorgtijd 18.25 is. Ruim 45 minuten na bestellen. Ik vind dat een klein beetje lang. Helemaal omdat ik enorm veel zin heb in sushi en Davids pizza binnen tien minuten klaar is! Maar goed, positief blijven. Zal wel zo lang duren omdat alle sushi super vers is en nog gerold moet worden en wie weet zijn ze wel eerder dan 18.25! Fingers crossed.

Vijf voor half zeven komt.. en gaat. We wachten en we wachten en we wachten. Boaz is ondertussen zo ongeduldig dat we besluiten buiten voor de deur op de uitkijk te gaan staan. Om 18.48  stopt er eindelijk een scooter van Direct Sushi! Ruim een uur na de bestelling en 23 minuten na de beloofde bezorgtijd. Allemaal beetje jammer maar… we hebben sushi!

 

Sushi for two

DSC_0153.jpgDe sushi bestaat uit twee inside out rolls (waarvan 1 met zalm en 1 met avocado) en twee soft shell rolls. Drie van de rolls zijn gevuld met surimi, en de vierde is gevuld met tonijn. De sushi is vers! Niet te koud, niet te hard en ieder stukje is een smaakexplosie in je mond. Boaz en ik spreken af dat we ieder van elke rol twee stukjes mogen maar natuurlijk wil Midas ook wel een hapje proeven! Gelukkig voor mij vindt Boaz eigenlijk alleen de inside out met surimi lekker (waarvan hij ook alle vier de stukjes binnen no time op vreet) en dan zit hij vol. More for me!

Als alle rolls op zijn, blijven de handrolls nog over. Het lekkerste tot het laatst bewaren, zo ben ik! Stiekem zit ik  al behoorlijk vol zit van de sushi uit de box (het is écht meer dan genoeg voor 1 persoon!) Maar die handrolls weg gooien, of weg geven, dat gaat hem niet worden. Gewoon proppen!  Ik pak een biertje (proost Maxine) een “goed” boek en geniet van mijn handrolls. Het lijkt verdorie wel vakantie!

Eerlijk is Eerlijk

DSC_0159.jpgDe sushi was heerlijk. Eerlijk is eerlijk. Ik heb in lange tijd niet zulke lekkere sushi gehad. Dat we zo lang op onze sushi hebben moeten wachten, vind ik wel een beetje zonde. Ik wéét dat goede sushi maken tijd kost. En ik wéét ook wel dat we niet kunnen verwachten dat de sushi-koerier binnen een half uurtje op de stoep staat. En natuurlijk hadden we deze sushi op tijd kunnen bestellen zodat we ongeveer tegelijk met David konden eten. Maar sushi bestellen is hier in huis altijd een last minute thing. En als ik het dan wil, dan wil ik het graag zo snel mogelijk. De naam van deze sushi service doet vermoeden dat lang wachten niet nodig is. Niet drie kwartier, en al helemaal niet een uur en 8 minuten! En toch, ik zou er zo weer bestellen. Want ondanks alles was het wel echt vurrrukkuluk.

Praktische informatie

Direct Sushi vind je in Hengelo en Oldenzaal. Iedere dag zijn er speciale aanbieding en de hele zomer lang kun je genieten van een Zomerbox gevuld met 36 stukjes waaronder zalm/asperge en mango/chicken voor 25 euro. Op de site vind je zelfs een Vip Pas actie waarmee je heel veel korting krijgt én spaart voor gratis sushi. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar hun website. Www.directsushi.nl

(deze blog is NIET in samenwerking met DirectSushi geschreven) 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *