Hengelo

Uit in Hengelo: de Broodbode

We deden een rondje Twente, gewoon, omdat Twente zo stinkend mooi is. We gingen even langs de camping en reden via ons droomhuis terug naar Hengelo. En toen had iedereen honger en ik geen zin om voor al die hongerige wolven boterhammen met pindakaas te smeren. David stelde de Broodbode voor en dat leek mij een fantastisch mooi plan!

De Broodbode vind je in verschillende steden zoals Enschede, Deventer, Oldenzaal en ook in Hengelo. En niet eens zo ver van ons huis! Snel daar een broodje halen en dan met vier hongerige kinderen doorrijden om ze thuis op te eten. Strak plan! In theorie…

Note to self…

Ik was nog niet eerder bij de Broodbode in Hengelo geweest en had er niet op gerekend dat het zo druk zou zijn. Niet alleen met mensen die daar een broodje kwamen eten, maar ook doordat heel veel mensen hun broodjes (super slim) van tevoren online hadden besteld! Er kwamen dus behoorlijk wat mensen later dan ik binnen die eerder met een zak vol heerlijk ruikende broodjes de deur weer uit liep. Note to self: volgende keer dus van tevoren online bestellen!

DSC_0065

DSC_0096.jpgWij bestelden vier broodjes. Twee warme broodjes voor de kindjes, twee “gewone” voor ons. Samen spelen, samen eten.

Broodbode Broodjes

Onze broodjes, een Roastbeef Teriyaki en een Parma zijn goed belegd, maar de hoeveelheid saus die er op zit, zorgt dat beide broodjes meer naar saus smaken dan naar wat anders. En hoewel de saus heerlijk is, had ik ook graag het overige beleg geproefd. De warme broodjes die we voor de kindjes hebben besteld  zijn wel heel erg lekker en de saus op deze broodjes is een stuk minder! Zelfs Fos zit ervan te smullen!

Less is more

DSC_0072Ondanks de saus, ben ik fan! Helemaal omdat je zelf kunt aangeven wat je op je broodje wilt. Hou je niet van taugé? Dan geef je dat gewoon even door. Heb je liever extra tomaat en sla op je broodje? Zeg het even en het wordt geregeld. En dat geld ook voor de saus. Geweldig vind ik dat! Het is ook daarom dat ik een paar dagen later, als Lizet komt lunchen, wederom bij de Broodbode bestel! Ik bestel vooraf  voor mezelf een broodje filet american en voor Lizet een broodje Chengdu chicken. (zonder tauge,  met sla en tomaat) Als ik de broodjes kom ophalen zie ik dat het broodje van de week een broodje met parmaham, blauwaderkaas en vijgen chutney is. Ik kan niet anders dan ook deze bestellen! David blij, want nu mag hij het broodje met filet nuttigen! Mijn broodje is goddelijk, Lizet is ook blij met haar broodje en ook David geniet! Broodbode scores again!

Chengdu for President!

DSC_0321De Broodbode heeft fijne broodjes. Maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak en voorkeur! Mocht jij, net als ik, niet van te veel saus houden? Geef dat dan gewoon even aan! Naast broodjes kun je er ook fijne smoothies en lekkere zoete hapjes bestellen. De keuze is reuze! Kun je echt niet kiezen? Ga dan voor de Chengdu Chicken op focaccia! Zit je altijd goed! (als je van kip houdt tenminste!)

Praktische Informatie

Je vindt de Broodbode in Almelo, Deventer, Enschede (2 keer zelfs!) Hengelo en Oldenzaal.  Daarnaast vind je de Roadbode, de mobiele broodbar, de hele week door op verschillende locaties en is deze ook vaak te vinden bij events. Zo staat de Roadbode aanstaande zondag (9 september) bij de singelloop in het Volkspark in Enschede. Wil je lekker gaan lunchen bij één van de Broodbodes? Vooral doen! Iedere zaak is super gezellig ingericht. Maar wil je een broodje afhalen? Bestel dan eventjes op tijd zodat je, helemaal tussen de middag, niet te lang op je heerlijke lunch hoeft te wachten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *