haaksbergen

Uit in Haaksbergen : Skin Specialist

Wenkbrauwen. Ik vind daar wel wat van. Ik zie prachtige exemplaren voorbij komen, maar ook genoeg wenkies waarbij ik na het zien nog nét niet in mijn broek pies van het lachen. Met de mijne deed ik nooit zoveel, bang dat het zou resulteren in broekpies-activiteiten bij anderen. Maar niets doen is ook niet om aan te zien! Dilemma!

En dus stond ik daar weer, voor de spiegel. Met een pincet om de haartjes tússen mijn wenkbrauwen weg te plukken. De haartjes die links en rechts ónder mijn wenkbrauwen groeiden, (en nou komt het) knipte ik weg. Want plukken doet te veel pijn! Ik knip ze dus bij zo’n klein, gebogen nagelschaartje. Beetje model erin zonder pijn te lijden. Tenzij ik met dat nagelschaartje in het dunne velletje knip, dan was het janken. En dagen lang een dik, rood, gehavend oog alsof ik een dreun heb gehad. Mocht ik het met een het nagelschaartje zonder bloedbad te veroorzaken nog enigszins in model krijgen, dan verdienden die blonde donsborsteltjes nog niet de titel “wenkbrauw”. Pauperpraktijken.

En toen kreeg ik een berichtje van Roos. Roos heeft een schoonheidssalon in Haaksbergen en wilde mijn wenkbrauwen wel redden. Halleluja!

Skin Specialist

Roos is sinds 2005 is gediplomeerd schoonheidsspecialist en heeft daarna nog een opleiding allround schoonheidsspeciast  gedaan. Jaren lang werkte zij in één van de grootste wellness centra’s en ging daarnaast ook aan de slag binnen het onderwijs schoonheidsverzorging en branche assessor voor zowel MBO niveau 3 als niveau 4.
Sinds 2010 heeft Roos haar prachtige eigen salon in Haaksbergen: Skin Specialist. En ik mocht langs komen om mijn wenkbrauwen te laten epileren én te laten verven!

Wenkie-trauma

Nou moet je weten, ooit in een donker verleden heb ik mijn wenkbrauwen laten doen. Met een touwtje, bij een heerlijke hamam. De vrouw in kwestie ging helemaal los met dit touwtje en haalde niet alleen de verdwaalde haartjes in mijn wenkbrauwgebied weg, maar mijn hele gezicht, inclusief donshaartjes op mijn voorhoofd en wangen, werden weg gehaald. Vervolgens werden mijn tot streepjes geëpileerde wenkbrauwen geverfd. Zwart. Het kan zijn dat ik na deze ervaring een kleine wenkie-trauma heb opgelopen.

Hallo wenkbrauwen!

41645154_1068884443287014_2851405637940674560_n (2)Ondanks alles ging ik toch vol vertrouwen bij Roos in de stoel liggen. Ze legt alles zo rustig en goed uit en vertelt daarna vrolijk over van alles en nog wat. Heel anders dan bij de mondhygiëniste, kan ik nu ook wat terug zeggen. Heel gezellig! Roos begint met een face mapping en informeert naar medicijngebruik en allergieën om eventuele vervelende reacties van producten te voorkomen. Ook vertelt ze precies wat ze allemaal gaat doen en waarom ze het zo gaat doen. Dat stelt mij gerust! Niet veel later lig ik mijn geëpileerde en geverfde wenkbrauwen te bewonderen. Het is anders, de huid is nog een beetje rood en de wenkbrauwen zijn een behoorlijk stuk donkerder. Maar het is wel mooi! Doordat Roos een klein beetje rode tinten door de verf heeft gemengd, past het heel goed bij mijn gezicht en haar.  Het ziet er fris uit! En ondanks dat ik niet zulke donkere wenkbrauwen gewend ben bij mezelf, oogt het wel heel natuurlijk!

How you doin’ !?

Na mijn wenkbrauw behandeling verrast ze me nog met een heerlijke skin treatment! Met de producten van Dermalogica maakt ze verschillende “papjes” om mijn huid de behandeling te geven die er bij past. Ik blijk een iets vettere T-zone te hebben (ik voel me een beetje een Joey), mijn wangen zijn wat aan de droge kant en mijn kin heeft weer een andere aanpak nodig. Nadat mijn gezicht flink in de watten is gelegd, worden mijn schouders, hals en nek ook nog getrakteerd op een heerlijke massage. Ik val bijna in slaap en ben verbaasd over hoe rustig en ontspannen mijn lichaam aanvoelt. Dat heeft het in lange tijd niet meer gedaan. En dan te bedenken dat ik bijna de baby’s had meegenomen!

DSC_0343.jpg

Tip van Roos:

Smeer altijd een beetje zonnebrandcrème of een foundation met een goede SPF op je gezicht. Ook in de winter! De zon is de grootste oorzaak van rimpeltjes. Kijk vooraf wel even op het etiket of het product niet veel alcohol bevat. 

I Love It!

Thuis bekijkt David mij eens goed. Hij ziet dat er iets anders is, maar kan zijn vinger er niet echt op leggen. Als ik zeg dat mijn wenkbrauwen zijn geverfd krijg ik een “oh jaaaa…”. Eerlijk, de eerste dagen had ik het idee dat iedereen alleen maar naar mijn wenkbrauwen keek, en in de spiegel schrok ik af en toe nog van het verschil. Maar na een paar dagen ben ik er zo aan gewend  en snap ik niet waarom ik dit niet veel eerder heb gedaan. Mijn ogen komen beter uit, en vooral zonder make up heb ik niet een “bloten gatten gezicht”. I love it!

DSC_0709 (3).JPG

Praktische informatie

Skin Specialist vind je in Haaksbergen. Je kunt hier verschillende behandelingen ondergaan. Van alleen je wenkbrauwen laten epileren en verven tot een manicure, een acne behandeling tot je rug laten harsen! Je kunt natuurlijk ook een van deze behandelingen cadeau doen en ik kan je verzekeren, daar maak je mensen echt heel erg blij mee! Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar www.skinspecialist.nl.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *