safari tent haaksbergen
haaksbergen

Uit in Haaksbergen: Landrijk de Reesprong

Het is vrijdagavond als ik zie dat ik via instagram een berichtje heb gekregen. Een berichtje van Landrijk de Reesprong. Er is last minute een afmelding voor een van hun safari tenten en na een rondvraag bij bloggers hebben ze mijn naam door gekregen als mogelijke kandidaat om de tent een weekendje te testen. Uhm… Hell Yeah!

Alleen, er is wel een dingetje. We hebben het weekend al behoorlijk vol gepland en ze hebben liever dat Norris niet mee komt omdat er andere gasten zijn waarvan het kindje bang is voor honden. Daarom slaan we het aanbod, met pijn in ons hart, af.

Zaterdagochtend gaat Boaz naar de scouting, ik ga braaf sporten bij Mom in Balance, we maken schoon, ruimen een wasje weg, halen de auto bij de garage op … de ochtend vliegt voorbij. Maar als we dan een berichtje krijgen dat Norris bij nader inzien toch mee kan, besluiten we toch te gaan!

DSC_0135.jpgLandrijk de Reesprong bevindt zich in Buurse. Het is slechts een kleine 20 minuutjes rijden vanaf Hengelo! We gooien alleen het hoognodige in de auto en rijden aan het einde van de middag richting de Reesprong.

De “glamping” ligt midden tussen de weilanden en de koeien van boer Herald en boerin Bonita. We worden hartelijk ontvangen en vol enthousiaste neemt Bonita ons mee naar één van de twee safari tenten waar wij in mogen verblijven.

DSC_0096.jpgAls je bij het woord “safari tent” denkt aan een met bamboe in elkaar geflanst doekenhutje dan heb je het helemaal mis. Wow! Deze tent is groter en luxer dan ons eerste appartement! Er is meer dan genoeg ruimte ín de tent om van de ruimte óm de tent maar niet te spreken. Uitgestrekte weilanden, velden met mais, bospaadjes, weides waar de koeien mogen grazen, een kippenschuurtje, een speelschuur, een spelletjesschuur, natuurlijk de koeienstallen, en nog veel meer. En overal mogen wij rondlopen, meehelpen en genieten.

Terwijl wij ons een beetje settelen in onze tent, worden er voor Boaz en Midas een paar overalls op gehaald. Ik heb gelukkig ook de laarzen van de jongens mee genomen en zo lopen ze even later als echte boertjes mee naar de schuur waar de koeien worden gemolken. DSC_0132.jpg

De rest van onze mini vakantie hangt van geluksmomentjes aan elkaar. Het weer is perfect, de sproeier biedt welkome afkoeling, Boaz en Midas kunnen overal heerlijk spelen terwijl David en ik een wijntje drinken, de barbecue aansteken een poging doen om een boek te lezen en we doen zelfs een middagdutje in de heerlijke bedden! We roosteren marshmallows, ontbijten met verse melk en net gelegde eitjes en krijgen zelfs nog een zelfgebakken appeltaart om onze trouwdag te vieren.

Deze anderhalve dag waren zo heerlijk, dat is met geen pen te beschrijven! Gelukkig heb ik er een korte vlog van gemaakt! Veel kijkplezier!

 

DSC_0196.jpgPraktische informatie: 

Landrijk de Reesprong bevindt zich aan de Alsteedseweg 10B in Buurse (gemeente Haaksbergen). De boerderij beschikt over twee safaritenten en één lodge. Tijdens het verblijf mag je meedraaien op de boerderij. Koeien melken, pony rijden, kippen voeren en eitjes zoeken. Heb je hier geen zin in, dan kun je ook gewoon in alle rust genieten van het mooie Twente.

Voor meer informatie, kijk je op hun website www.landrijkdereesprong.nl/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *