Enschede

Uit in Enschede: Puur Deliz

Aan mijn ellendig lange opleiding heb ik uiteindelijk geen diploma overgehouden. Wel een torenhoge studieschuld, maar dat terzijde.

PuurDelizWel heb ik er gelukkig drie lieve vriendinnen aan overgehouden. Eén van hen woont bij mij in de straat, de andere twee in het midden van het land. Heel vaak zien we elkaar dus niet, maar als we elkaar zien, is het geweldig gezellig! Een date met deze drie vraagt dan ook altijd om iets bijzonders. Een High Wine van Puur Deliz bijvoorbeeld!

DSC_0211.JPGAfgelopen vrijdag, een half uurtje voordat de meiden zouden komen, staan Silvia, oprichtster van Puur Deliz, en haar man bij mij voor de deur met twee kratten vol heerlijkheden. Uitgebreid legt ze uit wat alles is en wat er allemaal in zit.

Naast heel veel eten zitten er ook bordjes, glaasjes, theeglazen, vorkjes en servetjes in de kratten. Werkelijk aan alles was gedacht!

 

 

Puur Deliz is opgericht door Silvia Tatti. Zij weet uit ervaring hoe zwaar het kan zijn om na een drukke werkdag nog een gezonde maaltijd op tafel te toveren.

“Met Puur Deliz maak ik pure Italiaanse home cooked maaltijden. Voor iedereen die toch een eerlijke kwalitatieve maaltijd wil eten na een lange drukke dag, maar niet de tijd heeft om dit te zelf te koken. Ik maak gebruik van eerlijke en pure producten. Als het kan, streekproducten en zoveel als mogelijk biologisch. Bereid volgens authentiek Italiaans recept waarbij tijd een essentieel onderdeel is. Less is more is een belangrijk begrip, wat zich uit in het tot zijn recht laten komen van alle ingrediënten. Met mijn eten neem ik je mee op reis naar het echte Italië waarin je de passie voor eten kunt proeven.” bron: vettt.nl

DSC_0202.JPGHet is heerlijk weer en dus kunnen we buiten zitten. Terwijl de zon volop schijnt, chillen wij tussen de loungekussens en genieten we van al het heerlijke eten. We komen direct in mediterrane sferen! Een van de meiden (ik niet!) is zwanger en hier is rekening mee gehouden. Geen parmaham voor haar en een alcoholvrije zuppa inglese. Ze hoeft dus niets te missen!

We beginnen heel braaf met een kopje thee maar gaan al snel over op wijn. Van high tea naar high wine blijkt een kleine stap en alle gerechten die wij voor ons hebben staan, smaken net zo goed (misschien nog wel beter) bij een koud glas witte wijn. Optimaal genieten!

DSC_0198.JPGMet het oog op wilde stapplannen voor die avond, was ik een beetje bang dat we aan de high tea niet genoeg zouden hebben om een goede bodem te leggen. Daarom heb ik zelf ook nog een grote pan courgettesoep, stokbrood met sausjes, vlees voor op de bbq en een salade achter de hand. Nergens voor nodig, blijkt al snel! Er is zo veel! We kletsen, eten, drinken en herhalen dit een paar uur en de noodgerechten blijven onaangeraakt.

DSC_0207.JPG

De gegrilde groente vind ik persoonlijk het allerlekkerst, maar ook de balletjes meloen met gebakken parmaham (want zwangerschapsproof) zijn goddelijk! De salade met aardbei, spinazie, mozzarella, pistache nootjes en balsamico is een grote verrassing. Deze combinatie ken ik nog niet maar is vreselijk lekker. De salades met koude pasta, de canoli, de roomsoezen met chocolade…. alleen maar liefde!

En als je denkt dat je alles hebt gehad.. dan is er nog een toetje. Zuppa Inglese in een klein weckpotje. Hemelse laagjes die de perfecte afsluiting van de dag vormen!

Praktische informatie

Je vindt deze geweldige Italiaanse maaltijdservice in Enschede. Ze zijn zeven dagen per week bereikbaar en de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar hun website www.puurdeliz.nl

img_4277

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *