Enschede

Uit in Enschede: Lovely Local

Lovely Local is een gezellig, klein huiskamerrestaurantje in de binnenstad van Enschede. Het wordt  gerund door twee mensen met heel veel liefde voor elkaar, én lekker, duurzaam én biologisch eten. 

Lovely Local is een restaurant waar sinds de opening iedere blogger uit de regio wel eens een keertje naar binnen is gewipt om er heerlijk te dineren en om er vervolgens een review over te schrijven. The Story Styler noemde Lovely Local een “hippe hotspot”.  Paleo Bro’s Remko vindt het restaurant “een aanwinst voor Enschede”. Yvette van Vettt heeft er al eens een avondje “ongedwongen GENOTEN” van de heerlijke gerechten die het restaurant serveert. Reviews die stuk voor stuk lovend zijn. En terecht! Lovely Local ís een geweldige aanwinst voor Enschede, een ware hotspot waar je ongedwongen kunt genieten. Het voelt als thuiskomen, aanschuiven, genieten, zonder de afwas te moeten doen!

De moeders op pad

Lovely Local Menukaart MeiIedere paar maanden ga ik samen met een vriendin van ‘vroegah’, toen we nóg jonger waren, ergens een hapje eten. Zo zijn we pas bij Novi geweest! Hoe dat was, heb je hier kunnen lezen!

Lovely Local geeft het huiskamergevoel!

Als we Lovely Local binnen komen, worden we  enthousiast ontvangen door Gijs. Hij runt, samen met zijn vriendin Clarissa dit pop-up restaurant sinds begin 2017. Het concept is simpel: Een kaart met enkele voor- en hoofdgerechten waaruit je kunt kiezen. De gerechten bestaan voor een groot deel uit lokale, biologische en duurzame gerechten  die worden geserveerd in een sfeervolle, knusse, “woonkamer”.

 

De kaart wisselt iedere maand! Dit is de kaart van Mei 2017! Doe mij die Nacho’s maar, en de lamsburger!

Een beste burger!

img_3604.pngZo gebruiken ze  mozzarella en buffelvlees van de Buffalo Farm Twente en het varkensvlees komt van weidevarkens van de Feijterhof.  Er wordt biologische kippendij van Polderhoen geserveerd en de vis afkomstig van duurzame visserij met MSC keurmerk.  Het biologische stokbrood is van het Biobakkers Atelier. Nou ben ik niet super groen ingesteld maar een hapje van een verantwoorden buffelburger tussen een biologisch broodje die ook nog eens uit Twente komt, voelt toch beter!

Toetjestijd!

Het voor- en hoofdgerecht kun je zelf van een op een krijtbord geschreven kaart uitkiezen. De toetjes daarentegen, is een beetje lastiger kiezen. Gijs komt vervolgens namelijk met verschillende soorten toetjes aan tafel waarvan je er één mag uitzoeken. Onmogelijke opgave, want ze zien er allemaal heerlijk uit!

Ten eerste is de prijs leuk, de gerechten hemels en de ambiance voortreffelijk. Van de gastvrijheid van zowel Gijs als Clarissa kan  nog menig horeca-personeel een lesje van leren!

Er zijn al zo veel positieve reviews geschreven over dit bijzonder leuke restaurant, en ik sluit me daar ook volledig bij aan.

Sfeer proeven

Wil je de sfeer van Lovely Local vast in huis proeven? Maak dan in een handomdraai deze super eenvoudige, maar o zo heerlijke gevulde citroenen!

img_3590Ingredienten:  (voor 2 personen)

2 grote citroenen
1 bol mozzarella
2 cherry tomaten
verse basilicum
rode pesto
peper/zout naar smaak

Verwarm de oven op 200 graden (hetelucht). Snijd vervolgens de citroenen door midden en lepel voorzichtig het vruchtvlees uit de citroen. Dit vruchtvlees kun je heerlijk gebruiken om een grote kan water op smaak te brengen. Weggooien is zonde! Snijd dan van de onderkant van de citroen het kapje af zodat je de halve citroenen rechtop neer kunt zetten. Snijd vervolgens de mozzarella en de tomaatjes in kleine blokjes. Scheur hierna 4 basilicumblaadjes fijn, roer deze door de mozzarella en tomaat en schep er een theelepeltje rode pesto door. Verdeel dit mengsel vervolgens over de vier halve citroenen en zet ze in een ovenschaal. Bak de gevulde citroenen in 10 minuten af in de oven. Serveer met een paar plakken grof boerenbrood of een goedgevulde salade! Geniet je, en smaakt dit naar meer?! Reserveer dan ook een tafeltje bij Lovely Local!

Praktische informatie

Lovely Local bevindt zich aan Walstraat 7 in  hartje Enschede. Het restaurant is “slechts” drie avonden per week open en met slechts 25 zitplaatsen is vooraf reserveren een aanrader! Voor meer informatie verwijs ik je graag naar hun website www.lovelylocal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *