warendorf
Duitsland

Uit in Kreis Warendorf: Campingpark Münsterland Eichenhof #1

Twee nachtjes van huis voelt soms als een geweldige vakantie! Ik kan het iedereen aanraden. Hoewel het even hard werken is om alles en iedereen op tijd in de auto te hebben, is het vanaf het moment dat je weg rijdt gewoon genieten. Geen verplichtingen, geen sleur, geen saaie klusjes, geen bergen was. Alleen maar elkaar en genieten! Zo gingen wij vorig weekend een weekendje naar het prachtige Kreis Warendorf!

Kreis Warendorf. Ik had er nog nooit van gehoord, en het kan maar zo zijn dat deze plaatsen jou ook onbekend in de oren klinken. Niet heel erg gek, want dit mooie stukje Duitsland is nog behoorlijk onbekend bij de toeristen. Woorden waar mijn hart sneller van gaat kloppen! Kreis Warendorf bestaat uit 14 dorpen en stadjes rondom Warendorf. “Ons” huisje staat op camping Münsterland Eichenhof   in Sassenberg, aan de rand van de Kreis. Een perfecte plek om vanaf hier de rest van het gebied te verkennen.

Onderweg naar het huisje zien we het landschap langzaam veranderen van herkenbaar “Nederlands” landschap in een omgeving met heuvels, bergen en bossen. De huizen zijn er anders, de straten, de koeien! Ik vind het altijd magisch om te zien hoe snel je een andere wereld binnen kunt rijden.

camping eichenhof

We zijn een beetje te laat uit huis vertrokken en komen pas aan op de camping als het duister al is gevallen. De receptie is dicht. Gelukkig zijn er genoeg lieve mensen in de buurt die ons willen helpen! Terwijl wij een hapje in het restaurant op de camping eten, trommelen campinggasten en personeel de juiste mensen op en niet veel later krijgen we als nog de sleutel van ons huisje. Fijne service. Met volle buikjes wandelen we van het restaurant naar ons huisje en zodra ik de sleutel in het slot steek en de deur open, voelt het als thuiskomen. Het huisje is gezellig, ruim, netjes en is van alle gemakken voorzien. We komen binnen in een ruime, uitgebouwde keuken waarna we via een gangetje bij de slaapkamers, badkamer en ruime woonkamer komen. Heel veel tijd om het huisje goed te bekijken is er niet, want onze oogjes vallen, na een drukke dag, een lange reis en een heerlijke maaltijd, bijna dicht. Morgen verder bekijken.

camping eichenhof

midas de wolfBij daglicht zien we pas wat het huisje allemaal te bieden heeft. Alles wat je nodig kunt hebben tijdens een vakantie is aanwezig! Er staat zelfs koffie en thee klaar. Bij de campingbakker halen we een paar broodjes, we koken een paar eitjes, zetten een kopje thee en genieten met z’n zessen aan de ruime eettafel van ons ontbijtje. Het is een prachtige dag en zodra de broodjes op zijn, tetrissen we alles in de auto om de omgeving te gaan verkennen.

St. Johannes Evangelist, SassenbergHet centrum van Sassenberg bevindt zich op slechts een paar minuutjes rijden van de camping. Het is een lieflijk dorpje met mooie, karakteristieke huizen en een prachtig kerkje. Na een kleine stop rijden we echter verder naar Warendorf. Warendorf is de hoofdstad van het Kreis. Deze stad is net zo lieflijk als Sassenberg, maar een stuk groter en er is iets meer te beleven.

fett markt warendorfTen noordoosten van het oude stadscentrum vind je een prachtig park. In een deel hiervan vind je iedere week de Fett Markt. Vele kraampjes waar je van alles kunt kopen. Van T-shirts, tasjes en riemen, tot meters bier, braadworst, gegrilde groente en patat. In het weekend dat wij er zijn is er ook nog eens een kermis! We zijn een beetje te vroeg en alle kraampjes en de kermisattracties zijn nog gesloten. We besluiten daarom in het park te gaan wandelen.

warendorf

warendorfWe wandelen ruim twee uur en hebben nog maar het halve park gezien. Als we een rondje hebben gelopen komen we terug bij de markt waar het ondertussen een gezellige drukke bende is. Van alle kanten komen er mensen aanlopen en hoewel het nog maar amper twee uur ’s middags is, genieten er al velen van een biertje en een broodje braadworst! Heerlijkheid!

Na een rondje markt lopen we het oude centrum in. Ieder straatje is een plaatje. Kodakmomentjes om iedere hoek.  Pastelkleurige huisjes, mooie versierde gevels, prachtige goudkleurige details. Je kijkt je ogen uit! Ongelooflijk dat dit pittoreske dorpje op slechts anderhalf uur van ons huis ligt! Op een mooi pleintje genieten we warendorfvan de zon, het uitzicht, de lieve mensen, de prachtige gebouwen en een ijsje.

En dan is het tijd om naar “huis” te gaan, want op de camping wachten ons nog heel veel andere leuke dingen om te doen!

Maar wat die leuke dingen allemaal waren, lees je in een volgend verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *