Duitsland

Uit in Lingen; Linus Lingen Waterwereld

Een hele tijd geleden beloofde ik aan Boaz dat, zodra hij zijn zwemdiploma had, wij met z’n allen zouden gaan zwemmen. Het zwemdiploma is ondertussen al een tijdje “in the pocket”, maar de belofte nog niet ingelost.

Loat goan

Afbeeldingsresultaat voor linus lingen logoVan uitstel komt afstel en de dagen gingen in vreugde, zonder zwemactiviteiten in een ander bad dan ons opblaas-huis-tuin-en keuken-zwembad, voorbij. Als hij er niet over begint, begin ik er ook niet over”, dacht ik. Iets met zwempakken en blubberbuiken. Maar in het kader van “loat goan”, besloot ik vorige week om toch in het diepe te springen. Letterlijk! Bepakt en bezakt, want jongens, wat heb je veel nodig als je met twee baby’s, een peuter, een zesjarige en twee volwassenen gaat zwemmen, stapten we vorige week in de auto om richting Lingen te rijden.

water én zand!

DSC_0007.jpgLingen ligt op ongeveer 45 minuutjes rijden van ons af. Een hele trip, voor een middagje zwemmen. Maar online had ik al gezien dat dit zwembad meer een zwemparadijs is, met een groot binnenbad, verschillende glijbanen, een stroomversnelling, een buitenbad met verschillende activiteiten waaronder zelfs een plekje waar je met modder en zand kan spelen! Daarnaast kun je ook genieten van een saunapark met waterval, natuurvijver  en natuurlijk sauna’s. Klinkt allemaal behoorlijk aangenaam, toch?!

Wat ook een fijne bijkomstigheid is, is dat het de kans dat ik bekenden tegen kom door de afstand wel erg minimaal is! Maar dat ter zijde.

Bepakt en bezakt

Met de dubbele kinderwagen kunnen we eenvoudig naar binnen en de lift is gelukkig breed genoeg om hiermee naar beneden te gaan. Daar vinden we heel veel kleedhokjes en ook een paar fijne, ruime, familiekleedhokken en verschoontafels. Snel kleden we ons om en lopen richting het zwembad. Wat begrijpelijk maar een beetje jammer is, is dat we het onderstel van de kinderwagen niet mee mogen nemen naar binnen. En dus slepen we twee maxicosi’s en 76 tassen met handdoeken, voeding, luiers, zwembandjes en meer richting het peuterbadje waar we aan een van de tafeltjes plaats nemen.

Beste peuterbadje ooit!

DSC_0017.jpgHet peuterbadje, niet te groot, lekker overzichtelijk en veel dieper dan ik bij andere baden gewend ben, is zo lekker warm! Hier wil ik de hele dag wel blijven poedelen! We hebben voor de baby’s zwembanden mee genomen en deze kan ik bij de badmeester laten oppompen. Lekker handig. Niet veel later dobberen er twee baby’s vol verwondering en plezier, in het warme zwemwater. Waar veel peuterbadjes maar een paar centimeter diep zijn, heeft dit bad een diepte van 45 centimeter. Op deze manier kunnen de baby’s ook hier in hun zwemband dobberen! Een baby, of een peuter, laat je nooit alleen in het water. Of dat nou om 5 of 45 centimeter gaat. En dan heb ik toch liever een iets dieper bad zoals deze waarin de kinderen maar ook  de volwassenen echte en beetje kunnen “zwemmen” in plaats van dat het water hooguit tot net boven je grote teen komt!

Op ontdekkingsreis

Ondanks dat het peuterbadje heerlijk is, besluiten we toch om, nu de baby’s nog niet té moe zijn, de rest van het bad te verkennen. Ook het water in het grote bad is veel warmer dan ik zou verwachten en er zijn plekken in het bad, waar het zelfs nog warmer is. Je hoort mij niet klagen!

Verboden voor Smartphones!

Na een paar rondjes zwemmen ga ik met Fos en Moos terug naar het peuterbadje en onze spullen. Ik kleed ze eventjes om en doe ze een badjas aan, waarna ze een fles krijgen en al snel in slaap vallen. David gaat ondertussen met Boaz en Midas de rest van het bad verkennen. Ik zoek een plekje, niet ver van de baby’s, in het warme water van het peuterbadje en pak mijn telefoon erbij. Mijn vriendinnetje heeft een uur daarvoor, na een zwangerschap van ruim 42 (!) weken, eindelijk een dochtertje gekregen en de DSC_0047prachtige babyfoto’s stromen binnen. Ik zit ze vol bewondering te bekijken als een badmeester naar mij toe komt en in het Duits tegen mij begint te kletsen. Mijn Duits reikt niet veel verder dan zwei Weißwein en ik verontschuldig mij dat ik echt geen idee heb wat hij mij probeert te zeggen. Drie badmeesters en veel handen- en voetenwerk later begrijp ik dat het in het zwembad verboden is om je smartphone te gebruiken. Een beetje vreemd, maar stiekem ook wel lekker! Geen kans dat iemand stiekem een foto van mij of mijn kinderen maakt, en het geeft ook een heerlijk gevoel van rust om niet telkens naar die telefoon te graaien. De volgende keer gewoon een goed boek meenemen zodat ik wat te doen heb terwijl de baby’s slapen en David met de jongens aan het zwemmen is! 

Aan tafel!

Zwemmen maakt hongerig! We splitsen ons weer op en Boaz, Midas en ik gaan naar de bistro om een hapje te eten terwijl David bij Fos en Moos blijven.

Het zwembad werkt met muntjes. Deze muntjes gebruik je om de bistro binnen te kunnen komen en ook om na het eten weer naar het zwembad te gaan. Je gebruikt deze ook als je naar het buitenbad wilt gaan! Deze muntjes krijg je bij de kassa aan het begin van je bezoek en lever je aan het eind van je bezoek weer in. Daarna wordt berekend of je eventueel iets moet bijbetalen. Je moet dit even door hebben, maar dan is het systeem super simpel.

In de bistro bestellen we  enorm goed belegde broodjes kipburger en patatjes. Prima bodempje voor weer een paar uurtjes zwemplezier! Als wij terug komen bij het peuterbad, gaat David even snel een hapje eten.

Overzichtelijk zwembad

DSC_0024.jpgBoaz heeft zijn zwemdiploma en hij mag dus vrij zwemmen. Toch wil ik hem graag goed in de gaten kunnen houden.  Gelukkig is het zwembad heel erg overzichtelijk en kan ik hem vanaf het peuterbadje, waar de baby’s nog steeds liggen te slapen en Midas druk aan het spelen is, heel goed in de gaten houden!

Spetter in het water…

We zwemmen, spartelen, chillen in het bubbelbad. Gaan van de glijbanen, duiken van de duikplank, en spetteren onder de waterpaddenstoel in het buitenbad. Genieten met de hoofdletter G! En we hebben nog niet eens alles gezien! Als we allemaal, moe en voldaan, in de auto richting huis zitten, zijn we het met elkaar eens dat we snel nog eens dit toffe zwembad moeten bezoeken!

Praktische informatie

DSC_0054.jpgLinus Lingen waterwerelden vind je in Lingen, Duitsland. Het zwemparadijs en de sauna is iedere dag geopend. Dinsdag is damesdag in de binnensauna’s. Het buitenbad is van half mei tot half september dagelijks geopend. Zoals al eerder gezegd is het verboden om foto’s te maken en om je smartphone te gebruiken. Wil je dus naast het zwemmen ook gewoon lekker genieten in een van de vele ligbedden aan de rand van het zwemparadijs? Neem dan gewoon een goed boek mee! Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar hun website (die ook in het Nederlands is!) www.linus-lingen.de

De foto’s in deze blog van het binnenzwembad maakte ik, voordat ik wist dat het verboden was om binnen te fotograferen. Omdat hier verder niemand anders bij op staat, heb ik besloten ze toch te gebruiken! Meer sfeerfoto’s vind je natuurlijk op de website van het zwembad! 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *