Duitsland

Campingpark Münsterland Eichenhof #2

Eichenhof leek ons een perfecte uitvalbasis  om de omgeving te ontdekken. Tot onze grote verbazing bleek camping Eichenhof zoveel meer dan een camping, en het huisje een onderdeel van een heel gezellig dorpje!

Eichenhof biedt privé badkamers!

Op Camping Eichenhof staan enkele vakantiehuisjes die het hele jaar door te huren zijn. Deze huisjes staan verspreid over de camping.  Naast deze huisjes vind je heel veel permanente vakantiehuisjes. De ene nog mooier dan de andere. En allemaal met een prachtig onderhouden tuintje! Verder zijn er ook nog heel veel plekken waar jij je eigen caravan of tent voor een paar nachtjes, een paar weken of de hele vakantie kunt neerzetten! Geniaal op deze camping is dat je ook nog je eigen badkamer kunt huren! Dus niet met je toiletrol de hele camping over om naast je buurman in een klein hokje een grote boodschap te gaan doen. Gewoon je eigen badkamer met wc, douche en wastafels waar alleen jij en jouw gezinnetje gebruik van maakt! Ik vind dat goud!

Huisje mét badkamer!

Maar goed, wij verblijven dus in een huisje. Het is al laat als we eindelijk de sleutel van de voordeur omdraaien en het huisje binnen stappen.  Juist op dat soort momenten is het heel fijn dat het huisje enorm compleet is.  Er zijn twee slaapkamers, een ruime woonkamer, een uitgebouwde woonkeuken én een badkamer. Een heerlijk huisje dat van alle gemakken is voorzien! Er is in de woonkamer plek genoeg voor een campingbedje, of twee. Maar aangezien ik deze vergeten ben,besluiten we op de grote slaapbank een bed voor de baby’s te maken. Werkt prima! Aangezien de baby’s op de bank in de woonkamer slapen, kunnen wij daar niet tot diep in de nacht films gaan zitten kijken en wijn liggen drinken. Wij móeten ook naar bed. Heel vervelend! Boaz en Midas duiken het stapelbed in en ook wij kruipen snel onder de dekens. Binnen vijf tellen is iedereen in dromenland.

Goedemorgen

De volgende dag zien we pas goed hoe leuk het huisje echt is. Het is groot genoeg om met zes personen in te wonen, spelen, koken, slapen zonder dat je elkaar telkens voor de voeten loopt. In de ruime keuken kook ik eitjes en zet ik thee terwijl David met Boaz broodjes bij de bakker haalt en Midas met de baby’s in de woonkamer speelt. Dit is vakantie! Terwijl ik in de keuken bezig ben, merk ik dat werkelijk aan alles gedacht is.  Ik hou er zo van dat je in een besteklade niet alleen vorken en messen vindt, maar ook een schilmesjes, theelepeltjes en flessenopener!Hoe leuk het huisje ook is, na het ontbijt gaan we de omgeving verkennen.

camping Munsterland Eichenhof

Wat we die eerste dag hebben gedaan, en waarom we een béétje laat in het huisje aankwamen, heb je >hier< kunnen lezen!

Klein dorpje!

We zijn op tijd terug bij het huisje, want er staan hele leuke activiteiten op de planning op de camping. Regelmatig organiseert de camping leuke dingen. Bingo-avonden, karaoke, disco en meer! Vandaag is er, omdat het bijna Halloween is, een Halloween disco georganiseerd. Kinderen kunnen zich laten schminken en er zijn halloween-cakejes te krijgen. De hele camping is versierd met pompoenslingers, spookjes en griezelige monsters. Ik voel me zo thuis hier! Nadat we even gedanst hebben bij de disco, halen we een paar hamburgers en gaan we terug naar het huisje. Door buren wordt ons op het hart gedrukt dat we die avond wel mee moeten lopen met de lichtjestocht!

Warm welkom

Waar ik tijdens het verblijf op andere vakantieparken in huisjes vaak het idee heb dat alles erg privé en afgezonderd is van de andere gasten op de camping, heb ik dat gevoel hier helemaal niet! Het is een grote gezellige bende waar we direct het gevoel krijgen dat we er echt bij horen! En dus kleden we ons allemaal warm aan en wandelen net na de het vallen van de avond richting het begin van de camping waar de lichtjestocht zal beginnen. De tocht voert ons over de hele camping. Aansluitend is er, bij het meertje, een vuurshow en vuurwerk! Perfecte afsluiting van een perfecte dag!

Beste ontbijt ooit!
Heimat Hafen Sassenberg

De volgende ochtend gaan we, op advies van één van de camping gasten, wandelend naar de haven vlak bij de camping. Via een prachtig bos loop je binnen een paar minuten naar een haventje. Hier is een klein restaurantje genaamd Heimat Hafen waar je, volgers de kenners, het lekkerste ontbijt van de regio kunt krijgen. Ik loop even naar binnen en zie een buffet met heerlijkheden staan! Helaas is er die ochtend een feestje en is het hele restaurant afgehuurd. Volgende keer toch maar even reserveren! Nu we er toch zijn, nemen we wel even een kijkje bij de haven en het prachtige meertje dat erbij hoort. Ik kan me zo goed voorstellen dat dit een heerlijk plekje is om op hete zomerse dagen af te koelen! 

We wandelen terug naar het huisje, halen een paar broodjes bij de bakker en besluiten dan om alles in te pakken en naar huis te gaan.

48 Uur na vertrek zijn we weer thuis. Een mini vakantie. Super snel ontspannen. Het lijkt onmogelijk en druk en chaotisch, maar we hebben écht een heerlijke tijd gehad!

Praktische Informatie

Eichenhof Campingpark ligt op ruim anderhalf uur rijden vanaf Hengelo. Op de camping vind je enkele vakantiehuisjes, maar kun je ook een plek voor je eigen caravan reserveren. Naast heel veel ruime standplaatsen vind je er ook een restaurant, een gezellig clubhuis, een campingwinkeltje en een bakker. Er is sinds kort een zwemvijver op de camping. Vanaf de camping loop je snel de prachtige natuur. Met de auto ben je binnen no time in een van de prachtige, karakteristieke dorpjes in de omgeving. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website! www.campingmuensterland.de 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *