Brunchen bij de Haarmühle
Duitsland

Brunchen bij de Haarmühle in Ahaus

Zondagochtend en geen brood in huis. Okay, wel brood. Gewoon droog brood. En nog ergens een verdwaald plakje kipfilet en een half potje jam. Niet de ingrediënten waar je een uitgebreid zondagochtend-ontbijt mee op tafel kunt toveren. Ik speur internet af naar de opties en stuit op Haarmühle in Duitsland. Het ontbijt dat ze daar serveren, gaan we niet meer redden. Maar als we een beetje opschieten kunnen we wel aanschuiven voor de brunch! Missie vreten is aan!

De Haarmühle

Haarmühle WolferienDe Haarmühle in Ahaus ligt op een half uurtje rijden van ons huis. We zijn er al vaker geweest om heerlijke Duitse biertjes te drinken  terwijl de kinderen spelen in de speeltuin.  Maar brunchen hebben we er nog niet eerder gedaan! Het is even zoeken waar de brunch plaats vindt. De Haarmühle bestaat uit verschillende gebouwen en na even rondvragen (het personeel spreekt bijna allemaal goed Nederlands) komen we er achter dat de brunch klaar staat in de Festscheune. In de “schuur” zitten al heel veel mensen te smikkelen van al het lekkers. Er is buiten nog één tafeltje vrij en omdat we ook Norris mee hebben, en de dubbele kinderwagen, lijkt het voor ons en iedereen beter dat wij buiten gaan zitten.

Champagne in de morgen, is een dag zonder zorgen!

Haarmühle WolferienZodra we zitten wordt er ons een glaasje champagne gebracht. Hallo! Dat is een fijn begin van de dag! Er wordt ons ook een kannetje koffie gebracht. Ik drink geen koffie (krijg je rode haren van, zegt men) maar binnen staat er thee voor mij klaar. En dan kunnen we beginnen! Ik ga eerst samen met Midas een bordje halen terwijl David bij de baby’s en Norris blijft. Vol verwachting klopt ons hart en knort onze maag!

Let’s eat!

Op lange tafels staan broodjes (vers gebakken in hun eigen bakkerij) super zachte, romige boter, heel veel verschillende soorten beleg, kaas, een kaasplankje, fruit, muesli, cornflakes, kwark, yoghurt, verschillende sapjes, verse vis, zoete gerechtjes en meer. Ik kijk mijn ogen uit! Hier kunnen we ons wel een tijdje vermaken!

DSC_0012Tegen de tijd dat ik halverwege het buffet ben, heb ik al twee bordjes vol gepakt met lekkers en besluit Midas dat hij heel graag een schaaltje fruit met kwark wil. Als we met al ons eten terug lopen naar de tafel waar David zit te wachten, besluit hij eerst van ons mee te eten (want mijn ogen waren natuurlijk weer groter dan mijn maag) voordat hij zelf een rondje gaat lopen. En zo zitten we een hele tijd samen te genieten. Doordat ik zo veel verschillende dingen heb mee genomen, lijkt het bijna op ontbijttapas. We proeven alles, en alles is heerlijk!

Haarmühle Wolferien

Speeltuin

Na de eerste ronde is Midas er wel klaar mee. Gelukkig is er bij de Haarmühle ook een leuke speeltuin! Om daar te komen, moet hij langs een ander terras (waar geen verkeer langs komt) . Na een paar keer de weg terug oefenen, mag hij alleen naar de speeltuin. Als ik even later stiekem kom kijken, zit hij heel lief te spelen met andere Nederlandse en Duitse kindjes.

Haarmühle Wolferien

 

DSC_0036.jpgDavid en ik gaan nog een rondje ontbijt doen en dan valt mij al op dat er deze keer ook een grote ketel met soep staat. Nou ben ik niet zo van de soep, maar het is natuurlijk wel een leuke aanvulling voor een ieder die er wel van houdt. Met broodjes zalm, broodjes ei met spek, verse sapjes en een schaaltje fruit lopen we terug naar de tafel, gaan in de zon zitten, genieten van alles en doen verder niets!

Dit is zondag jongens, dit is zondag!

Op zondag (en andere dagen) kun je trouwens ook brunchen bij Stravinsky in Hengelo!

De derde ronde!

Als David een uur later voor een derde ronde wil gaan, ziet hij tot zijn grote verbazing dat er nog veel meer op het buffet is gezet! De broodjes, beleg en kaas  hebben plaatst gemaakt voor grote bakken met aardappelen, verschillende soorten groentes, heerlijk mals vlees in een roomsausje, uien gegaard in rode wijnsaus, aardappelkroketjes, worst en meer! Ik kan geen boe of bah meer zeggen, maar David weet ook nog een ronde van de warme gang naar binnen te werken.

DSC_0099.jpg

Toetje!

DSC_0124.jpgAls ik, nadat we het hoofdgerecht hebben gehad, wil gaan betalen, zegt de gastvrouw dat we écht nog even moeten blijven zitten want er komt nog een  dessert buffet! IJs, pudding, slagroom, tiramisu, fruit en meer. Voor toetjes maken we gewoon plaats in onze overvolle buik. Ik prijs ons echt gelukkig dat we vooraf geen ontbijt hebben gehad!

Om half drie rollen we naar huis. Maar niet voordat we natuurlijk nog een klein rondje langs de watermolen hebben gelopen!

Praktische informatie

Haarmühle WolferienIedere zondag kun je brunchen (maar ook lunchen) bij de Haarmühle in Ahaus. Maar, vergeet niet vooraf te reserveren! De kosten van de brunch zijn €24,50 en dat is inclusief koffie, thee, sapjes en een glaasje bubbels! De Haarmühle heeft een eigen bakkerij waar je ook verse broodjes en pretzels kunt kopen om mee te nemen naar huis. De Haarmühle ligt midden in een prachtig stukje natuur waar je heerlijk kunt wandelen. Het is dan, naast een goede brunch locatie, ook een heel fijn plekje om na een lange wandeling een koud biertje of een kopje koffie met appeltaart te nuttigen! Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar hun (Nederlandstalige) website! www.haarmuehle.de

Brunchen bij de Haarmühle

 

 

 

 

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *