tweeling zwangerschap

Bolle Babysbuik Update #23

Vandaag ben ik precies 34 weken zwanger. Een mega mijlpaal (vind ik)!

Een gemiddelde baby is nu ongeveer 45 centimeter lang en weegt rond de 2100 gram. In deze week groeien de nageltjes tot de vingertoppen, iets dat ik dus echt heel bijzonder vind. Nageltjes! Bij mini baby’s!

Bij een geboorte vanaf week 34 is de overlevingskans groot! Hoewel het natuurlijk heel erg fijn zou zijn dat de baby’s nog een paar weken zouden blijven zitten, is dit wel een mijlpaal om trots op te zijn.

Sinds een week heb ik last van het vasthouden van vocht. De hele zwangerschap heb ik hier geen last van gehad maar sinds een paar dagen heb ik, vooral ’s avonds, dikke voeten en opgezwollen vingertoppen. (kijk mijn dikke vingers op de bovenstaande foto! mijn ringetjes passen nu alleen nog maar op het bovenste kootje van mijn pink!) Dat vocht is lastig, maar zolang het niet erger wordt dan alleen in de tenen en vingers vind ik het prima. Wel ging ik er een beetje van uit dat het vocht invloed op mijn bloeddruk zou hebben. Niet dus! Mijn bloeddruk, 110/60, is volgens de gynaecoloog perfect!

Nadat we afgelopen maandag weer naar het ziekenhuis voor controle zijn geweest, weten we dat het op papier sowieso erg goed gaat. De jongens groeien erg goed. Baby 1 volgt keurig de lijntjes van een eenling (dat is dus boven gemiddelde van een tweeling) en baby twee groeit zo goed dat hij bijna boven de lijntjes uit stijgt! We kunnen op de echo zelfs al een vetrandje op zijn buikje zien. Mocht ik het nog minimaal drie weken volhouden (waar we gewoon van uit gaan) dan kunnen de babypakjes maat 44 gewoon retour!  (in maat 50 vind ik de pakjes ook veel mooier dus daar ga ik niet om treuren) Omdat mijn suiker, die vorige week is geprikt, goed is, maken we ons over deze bolle verder geen zorgen. Het is helemaal niet erg dat de baby’s nu al lekker vetjes kweken want ondanks dat het goed gaat, kan het natuurlijk ook ieder moment mis gaan. Alle reserves zijn dan mooi mee genomen.

En als we dan toch op controle zijn, kan er meteen een datum geprikt worden. Niet zomaar een datum. Maar dé datum! Ondanks dat een tweeling vaak eerder geboren wordt, wil het ziekenhuis niet veel vroeger dan week 38 plannen en na kort overleg zijn we daar mee akkoord gegaan. Hoewel ik het dus liever iets eerder had gezien (nog vier weken! Hoe gaan we dat volhouden? Ik vind vier uur volhouden soms al een hele opgave) ben ik heel blij dat de eindstreep nu in zicht is! Het kán eerder zijn, maar in ieder geval niet later! Nog maximaal vier weken knallen!

Met de tas voor de baby’s ingepakt, de koffers voor de jongens ingepakt en nu de babykamer zo goed als af is (nog een plantje en een dingetje en een haakje), én met een geprikte datum, word ik overvallen door rust. Er staan nog een paar puntjes op mijn to do lijstje maar niets is echt meer van mega belang. De komende vier weken ga ik proberen alleen maar te genieten van echt de allerlaatste weekjes dat er een baby’tje (of twee in dit geval) in mij groeit, beweegt, de hik heeft en mij af en toe een flinke trap tegen mijn blaas geeft! Op naar week 35!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *