tweeling zwangerschap

Bolle Babysbuik Update #22

Vandaag ben ik precies 33 weken zwanger!

Gemiddeld weegt een baby nu rond de 1863 gram en is hij of zij ongeveer 43 centimeter. De baby komt in deze periode ongeveer 250 gram per week aan. Iedere week een halve kilo baby erbij in mijn buik dus!

De zintuigen van je baby blijven zich ontwikkelen en werken steeds beter. Hij hoort jouw stem en die van anderen steeds duidelijker. Praten of zingen tegen de baby zou de band tussen jou en je baby kunnen versterken!

Weer een nieuwe week! Een week die kwam en ging! Die compleet werd overgenomen door hormonen. Jeuj! Ik huil werkelijk om de allerdomste dingen met als hoogtepunt (of dieptepunt, net hoe je het noemen wilt) dat ik moet huilen omdat ik zo trots op mezelf ben dat ik de hele dag nog niet gehuild heb! Ernstig! Ook moest ik gisteren even de auto aan de kant zetten omdat ik moest huilen bij de herinnering hoe super lief Boaz tegen Midas deed de eerste keer dat hij zijn babybroertje zag. Drie keer raden wat ik aan het doen ben nu ik dit schrijf.

Juist…..

Vorige week kreeg ik van de gynaecoloog de opdracht om mijn bloed te laten prikken om zwangerschapsdiabetes uit te sluiten. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan! In sommige ziekenhuizen geven ze je een soort suikerdrankje en bepalen ze uit de bloedwaardes van vóór het drankje en na het drankje hoe het met je suiker zit. In Enschede vinden ze deze methode niet helemaal waterdicht en willen ze dat je drie keer per dag bloed gaat prikken. Drie keer per dag dus! De eerste prik, rond negen uur ’s morgens terwijl je nuchter moet zijn, kon gelukkig bij mij om de hoek en dus waggelden Midas en ik al in de vroege ochtend naar de prikpost. Deze was helaas maar tot tien uur open. De andere twee bloedafname moesten in de loop van de dag in het ziekenhuis. Dat betekent dat ik, voor het eerst in tijden, weer eens achter het stuur moest kruipen!

Mijn buik is ondertussen zo dik dat de autostoel een beetje naar achteren moet waardoor ik met mijn voeten amper bij de pedalen kom en met mijn armen bijna niet bij het stuur. Ik voel me een tien jarige die stiekem in een rondje in een “geleende” auto maakt! Maarrrr, we komen wel op onze bestemming. Ze prikken bloed en mogen weer naar huis.

Nu ik toch achter het stuur zit, rij ik meteen door naar Prenatal want ik “moet” echt nog een paar dingetjes hebben. Ik geef iets meer uit dan gepland maar, omdat bijna alles met dikke korting is, bespaar ik dus eigenlijk heel veel geld!

Omdenken!

Nu ik écht alles in huis heb, (denk ik) kan beginnen met het inpakken van de babytas! Weer een mijlpaal! Aan mijn nu de zware taak om uit te zoeken wat het eerste pakje wordt, mochten ze toch te groot zijn voor maat 44!  Wat ik allemaal mee neem voor de baby’s en mezelf, lees je snel!

En dat was weer een week!

Op de uitslag van het bloed moet ik nog heel even wachten, maar ik verwacht en hoop dat daar niets geks uit komt zodat ik gewoon weer een weekje ziekenhuisvrij ben!

Update: uitslag van bloedprikken was goed!! Suiker is perfect (baby 2 is dus gewoon aan de grote kant) en ijzer is een beetje laag maar niet verontrustend! Whoop!!

Ondertussen groeien we lekker door en tikte ik vanmorgen de 100 kilo aan! (Buikomvang 127 centimeters! Maatje zeekoe!) Oeps!

Op naar week 34!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *