tweeling zwangerschap

Bolle Babysbuik Update #20

Vandaag ben ik precies 31 weken zwanger!

De baby’s zijn nu ruim 40 centimeter lang en wegen ruim 1500 gram  (die van mij wegen waarschijnlijk al iets meer!)

De baby’s vervelen zich niet bepaald Ze trekken gezichten, slikken, ademen, hikken, bewegen hun armen en benen, zuigen op zijn vingers en draaien hun hoofdjes. Sommige vrouwen krijgen vanaf deze week al lekkende borsten, omdat het lichaam vanaf nu al borstvoeding aan het maken is. Bij mij niet, daarover later meer!

Afgelopen week kwam en ging. Er is niet heel veel te melden, behalve dat de buik rustig door groeit en de baby’s rustig blijven schoppen. Niet te hard, trouwens. Ik mag over dat schoppen niet echt klagen! Ze weerhielden me wel van om niet te veel te eten! Mijn organen zijn ondertussen zo omhoog gedrukt dat ik niet alleen veel sneller benauwd ben omdat mijn longen in de verdrukking zitten. Ook mijn maag zit veel sneller vol! Bij 1 baby ziet het er al krapjes uit! Krijg ik er toch zo maar een maagverkleining bij cadeau!

Door de rare, drukke weken en het drie daagse vreetfestijn ook wel bekend als Kerst, is er de afgelopen tijd ook niet heel veel aan het babykamertje gebeurd en daar begin ik nu wel een beetje onrustig van te worden. Mijn doel is om de 37 weken te halen maar ik weet ook wel dat de kans dat ze eerder komen aanwezig is. Ik wil het stiekem nu wel allemaal afmaken!En ja, ik weet wel. Mochten ze komen dan zijn de dingen die echt móeten gebeuren binnen no time gedaan en andere dingen totaal niet noodzakelijk. Maar toch! Dus ik maak maar To Do Lijstjes zodat ik volgende week, na de feestdagendrukte, heel gestructureerd aan het werk kan (lees: delegeren)

Hoewel ik de dikke buik en alle ellende die dat met zich mee brengt zooooo zat ben, begin ik nu toch ook wel een beetje emotioneel te worden bij het idee dat het binnen een paar weken voorbij is. En dat ik nooit meer zwanger zal zijn. Nooit meer een dik gespannen buik zal hebben waar een klein mensenwezentje in groeit. Nooit meer getrappel of gehik zal voelen. Ik kan daar zo om beginnen te janken! Jeuj hormonen! Dus ik heb me voorgenomen om er vanaf nu, ondanks de kwaaltjes, tussen het zeuren door nog wel even enorm van ga genieten. Want jongens, het is toch niet niets!

En dat was weer een week! Geen ziekenhuis, geen blaasontsteking, geen ellende! Op naar week 32, waarin ik weer een echo krijg en dus weer even kan loeren hoe het er binnen aan toe gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *