tweeling zwangerschap

Bolle Babysbuik Update #19

Vandaag ben ik precies 30 weken (en 1 dag) zwanger!

De baby’s zijn nu zo groot als een komkommer (40 centimeter!) en wegen gemiddeld 1300 gram. Nu de baby steeds meer een vetlaagje krijgt, heeft het zijn jasje van donshaartjes niet meer nodig. Vanaf deze week laten de donshaartjes dan ook langzaam los. Omdat het vruchtwater de smaak van mijn eten een beetje overneemt, krijgen de baby’s nu ook steeds een beetje andere smaakjes te proeven! Ik hoop maar dat ze van noedels en chocolade houden!

En als we toch met cijfers strooien: Ikzelf ben nu precies 11 kilo aangekomen en ben daar stiekem apetrots op! Voor een tweeling is dit heel erg netjes! En te bedenken dat ik bij Boaz al binnen drie maanden 11 kilo was aangekomen, vind ik dit wel een klein applausje voor mezelf waard!

Afgelopen week ben ik zooooo druk geweest! (dat heb je natuurlijk in mijn weekoverzicht kunnen lezen) dat ik me toch een beetje zorgen begon te maken over de controle die op woensdag gepland stond. Zou de drukte invloed hebben gehad op de baby’s? Of op mij? Mijn bloeddruk bijvoorbeeld?

Omdat ik de baby’s nog wel goed voel en het verder ook eigenlijk best erg goed met mij gaat heb ik de zorgen een beetje verdrongen en genoten van de week. Maar als ik, samen met Midas, richting het Vrouw Kind Centrum waggel, begin ik toch wel een beetje te zenuwen.

Niet veel later stelt de echoscopiste mij gerust. De baby’s doen het prima! Ze zijn weer behoorlijk gegroeid en waardoor het natuurlijk steeds krapper in mijn buik wordt.  Dat, in combinatie met het feit dat ik hooguit 2.4 seconden stil kan liggen, maakt dat het  meten van het hoofdje, de buik en het bovenbeen nogal een uitdaging is!  Uit deze metingen komt naar voren dat de baby’s nu ongeveer 1700 gram wegen. Baby 2 is wederom een beetje groter dan baby 1. Dat betekent dat ik toch maar even 3,5 kilo aan baby mee sleep! Zo zwaar waren Boaz en Midas toen ze geboren werden!

Mijn bloeddruk is 70/120 en omdat ik me, op de benauwdheid en de harde buiken na, best goed voel, worden de baby’s en ik  goed gekeurd en mogen over twee weken terug komen!

Verder gaat het gewoon goed! Ik heb het idee dat ik veel meer kan doen dan voorheen, dat ik veel meer energie heb, en dat ik over de gehele dag gewoon beter in mijn vel zit! Ik ben soms nog wel extreem benauwd. Vooral als baby 2 het in zijn hoofdje haalt om met z’n billen tegen mijn longen aan te drukken. Dan hap ik echt naar adem en raak ik heel snel uitgeput, maar gelukkig draait dit kleine monster vaak binnen een paar uur wel weer “gewoon” en kan ik weer ademen!

En dat was week 30 alweer. Week 30! Een mijlpaal waarvan ik tot een paar weken geleden niet helemaal zeker was dat ik deze wel zou halen. Maar nu denk ik. Kom maar door met week 31! Ik ben er klaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *