petit et jolie baby
Tips

Petit et Jolie: Chemicalien-vrije babyproducten

Ik wilde, helemaal toen Fos en Moos net geboren waren, geen  babyproducten met chemicaliën voor hen gebruiken. Daarom viel ook babyproduct nummer één Zwitsal af. Gelukkig ontdekte ik op tijd een ander product dat minstens net zo prettig is! Petit et Jolie! Nog steeds gebruik ik het regelmatig voor Fos en Moos! DSC_0600.JPG

Er waren heel veel lezers die niet wisten wat er eigenlijk allemaal in de ogenschijnlijke onschuldige (baby)producten zit en die nu overwegen over te stappen op andere producten.
Er waren ook heel veel lezers die het gelukkig al wel wisten en die mij overspoelden met tips over producten die beter zouden zijn voor het tere babyhuidje. Heel fijn dat er goede alternatieven zijn!

Hoewel er dus gelukkig goede alternatieven zijn, is het wassen van een baby in de meeste gevallen helemaal niet nodig! Het huidje van de baby heeft, behalve een beetje water, eigenlijk niet heel veel meer nodig! Jij trouwens ook niet. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller het vet wordt, bijvoorbeeld!

Maar in geval van een mega spuitluier, zo eentje van “Poep, tot achter de oren, Niet te geloven, ‘k stotter d’r van!” is het wel handig om een producten in huis te hebben die de hele baby-bende een beetje weer fris en fruitig kunnen maken!

Tijdens mijn speurtocht naar verantwoorde babyproducten kwam ik, na een tip van Maud, uit bij Petit et Jolie. Nog nooit eerder had ik van dit merk gehoord!

Baby-Billencreme.jpg

Eén blik op de website maakte mij al erg blij! Want de producten van Petit&Jolie bevatten geen parabenen, geen paraffine en geen PEG ingrediënten. Ze maken geen gebruik van synthetische parfums en, als het even kan, zijn de producten zelfs afkomstig van biologische landbouw! Dat klinkt heerlijk groen en veilig!

Voordat ik de producten op mijn baby’s ga gebruiken, wilde ik ze natuurlijk wel even op mijn andere offspring testen! Gelukkig vinden Boaz en Midas het helemaal niet erg om lekker vertroeteld te worden worden met een nieuw zalfje! Dus toen Midas in bad ging, vroeg hij uit zichzelf al of hij de nieuwe shampoo mocht testen! Natuurlijk! DSC_0554

Het is even wennen dat de shampoo die tevens een douchegel is, niet enorm schuimt. Maar schuimen is ook niet hetzelfde als wassen. En schuimen is ook helemaal niet nodig om goed schoon te worden. Milde producten, zoals deze heerlijk ruikende Hair&Body shampoo van Petit et Jolie doet wat het moet doen zonder verdere schade aan te richten!

Na het douchen krijgt Midas (en Boaz trouwens ook) nog regelmatig een babymassage. Gewoon, omdat het kan! Ze vinden het heerlijk. De massage olie van Petit et Jolie is hier ideaal voor. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Zwitsal, heeft de olie een heel subtiel geurtje. Hiermee masseer je die heerlijke babygeur niet meteen weg!

DSC_0607.JPG

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *