sinterklaasrecept: Bokkepootjes met speculaasvulling
Hongerige Wolf

Bokkepootjes met speculaasvulling

sinterklaasrecept: Bokkepootjes met speculaasvullingVoor je het weet is het pakjesavond (en kerst, en oud en nieuw en 2042, maar dat terzijde). Wij zijn hier in huis al druk bezig met versieren, surprises verzinnen, cadeautjes kopen en aan het bedenken wat we allemaal gaan eten! Want, zoals iedere feestdag, staat eten ook op pakjesavond centraal! Dat er warme chocolademelk zal zijn, staat vast. Maar in plaats van pepernoten en banketstaven, wil ik er dit jaar iets anders bij serveren. En dus bedacht ik een sinterklaasrecept voor Sinterpootjes! Bokkepootjes van lange vingers met een vleugje speculaas!

Sinterklaasrecept

Sinterklaas is bij ons een van de feestelijkste momenten van het jaar! En omdat het een beetje traditie is om voor ieder feest ook in de keuken flink uit te pakken, mocht een sinterklaasrecept niet ontbreken natuurlijk! sinterklaasrecept: Bokkepootjes met speculaasvulling

Dit heb je nodig:

1 pak lange vingers
250 gram mascarpone
150 ml ongeklopte slagroom
100 gram chocolade naar keuze
geschaafde amandelen
45 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
2 theelepels speculaaskruiden

Dit moet je doen:

sinterklaasreceptKlop de koude (!) slagroom met de suiker, vanillesuiker en de speculaaskruiden stijf. Spatel vervolgens in een kom eerst de mascarpone een beetje los. Voeg deze vervolgens toe aan de geklopte

sinterkaasrecept

slagroom en klop alles rustig tot het één geheel wordt. Zet de schaal met het slagroom/ mascarpone mengsel in de koelkast. Smelt au bain marie de chocolade. Het is handig wanneer je dit in een klein, diep schaaltje smelt zodat je straks de lange vingers er goed in kunt dopen.
Leg vervolgens een bakpapier klaar. Ik heb deze om een plank gevouwen zodat het stevig blijft liggen. Doop de lange vingers met de uiteinden in de chocolade en leg ze vervolgens op het bakpapier waar ze kunnen afkoelen. Voordat de chocolade helemaal gesmolten is, strooi je er een een paar (verkruimelde) stukjes amandel schaafsel over.

Variëren kun je leren!

Geen zin in amandelen op je koekjes? Je kunt natuurlijk ook heel goed andere dingen gebruiken om je koekjes er extra feestelijk uit te laten zien. Denk aan nougatine, sliertjes witte chocolade, hagelslag of discodip!

tadaaaa!

sinterklaas receptAls de chocolade is uitgehard draai je de helft van de lange vingers om.
Schep vervolgens het slagroom/ mascarpone mengsel in een spuitzak. (Ik heb geen spuitzak en gebruik altijd een ziplock zakje van Ikea. Door hier een vulling in te doen en aan één kant een hoekje af te knippen, kun je deze ook heel goed gebruiken als spuitzak!) Spuit op de omgekeerde lange vingers een streepje vulling. Druk vervolgens een tweede lange vinger op de vulling en tadaa! Je sinterpootjes zijn klaar!

sinterklaasrecept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *