Hongerige Wolf

Romige bloemkoolsoep met kerrie

Ik vind bloemkool een beetje een nikszeggende groente. Weinig smaak, weinig spannend. Dat is, als je hem ouderwets in een grote pan water helemaal kapot kookt en met een snufje nootmuskaat (lekker exotisch) op tafel zet. Maar bloemkool is stiekem een hele veelzijdige groente!  Juist omdat de smaak niet te overheersend is, kun je er heel veel kanten mee op. Van zoet tot pittig, van Oosters tot Noord Afrikaans.  Ik maakte er deze keer een soep mee. Een romige kerrie-bloemkoolsoep met ei en slagroom. Die combinatie zag je ook niet aankomen hé? bloemkoolsoep (26).JPG

dsc_0039Ingrediënten:

bloemkool (ongeveer 750 gram)
1 prei
1 rode ui
250 gram spekjes
200 ml slagroom
2 eierdooiers
2 eetlepels kerrie
25 gram roomboter
bouillonblokje (groente/kip/rund)

bloemkoolsoep (20).JPGWat moet je doen!?

Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in een paar minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes in een aparte pan tot ze goudbruin zijn, Smelt de roomboter in een grote pan en fruit het uitje en de in ringen gesneden prei hierin even aan. Voeg de gekookte bloemkool roosjes toe en bak alles eventjes op een zacht vuurtje. Kook ondertussen twee liter water.

 

Voeg de kerrie en het bouillonblokje toe aan de pan met groente, roer alles even goed door elkaar en giet er vervolgens gekookt water over tot alles net onder water komt te staan. Meng ondertussen de eierdooiers met een kwart van de slagroom in een schaaltje. Gebruik een staafmixer om de groente tot soep te pureren. Giet vervolgens de slagroom (zonder de eierdooiers) toe en pureer alles nog even goed door elkaar. Is de soep nog erg dik, dan kun je er nog een beetje water bij doen maar let wel, je wilt geen waterige soep!

Aan tafel!

Haal de soep van het vuur en giet, terwijl je met een houten lepel door de soep roert, de slagroom met de eierdooiers door de soep. Zorg ervoor dat de soep niet kookt en blijf goed roeren, anders krijg je omelet in je soep.
Voeg peper en zout naar smaak toe!

bloemkoolsoep (30).JPG

Ik serveer deze romige soep met een kaaskoekje, nog een klein beetje extra kerrie en een paar spekjes! Door de eieren wordt deze soep zo fluweel zacht en romig én machtig! Dit kommetje boordevol groente is echt een aanrader!

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten! Deel er een foto op mijn Facebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)
Wie weet zie je je eigen foto’s dan terug op een “lezersfoto-plog!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *