pompoenkoekjes
Hongerige Wolf

Pompoenkoekjes met Beukennootjes

pompoenkoekjesHet is herfst! En daarom moet ik pompoen- soep maken. Want ik hou van herfst en ik hou van pompoen- soep en samen maken ze me heel erg gelukkig! Ik heb drie grote fles-pompoenen gekocht. Genoeg voor een mega pan soep. Maar ook genoeg voor iets minder dan mega pan soep en een paar pompoenkoekjes.

Terwijl het grootste gedeelte van de pompoen staat te pruttelen in een grote soeppan, laat ik een paar stukjes pruttelen in een apart, klein pannetje. Niet samen met knoflook, ui en een winterpeen, maar met kaneel en vanillesuiker.

Alleen om die geur zou jij deze koekjes al eens moeten maken!

DSC_0110 - kopie.JPG

dsc_0097dit heb je nodig

200 gram flespompoen
2 theelepels kaneel
2 zakjes vanillesuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 eidooier
1 eiwit
80 gram zachte roomboter
80 gram bruine suiker
beukennootjes (ongeveer 50)
poedersuiker

dit moet je doen

pompoenkoekjesVerwarm de oven op 175 graden. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in grote blokken. Laat deze stukjes in een pannetje met een klein laagje water, de kaneel en de vanillesuiker pruttelen tot de blokjes pompoen zacht zijn. Prak deze vervolgens een beetje fijn. Het is lekker als er nog een paar “slierten”pompoen door de koekjes zitten. Laat de geprakte pompoen afkoelen.
Meng in een grote kom het bakmeel, de eidooier, de zachte boter en de bruine suiker door elkaar en meng vervolgens de afgekoelde, geprakte pompoen erdoor.

Zin om nog meer herfstkoekjes te bakken? Probeer dan ook eens de kletskoppen met gepofte tamme kastanjes! 

Het beslag verandert door de pompoen in een zachte, bruinige, kleverige massa die heerlijk is om met je handen te kneden, aldus Boaz.

Benieuwd waar je beukennootjes kunt vinden? Kijk dan even op De Wildplukwijzer! Te laat voor de beukennootjes? Vervang de nootjes dan met bijvoorbeeld hazelnoten of pecannoten!

dsc_0101Bekleed een bakplaat met een bakpapier en verdeel het beslag in acht platgedrukte bolletjes. Bestrijk de koekjes met een beetje eiwit en druk vervolgens in elk koekje een paar gepelde (!) beukennootjes.

Bak de pompoenkoekjes in 20-23 minuten in het midden van de oven en laat ze vervolgens even afkoelen. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker en klaar!

Pompoenkoekjes

pompoenkoekjesDe zoete pompoen, kruidige kaneel en knapperige beukennootjes zijn een top combinatie voor koekjes en deze acht behoorlijk grote koekjes waren dan ook binnen no time op! Herfstiger dan dit wordt het niet! Dus als jij net zo verliefd op dit seizoen bent als ik, dan hop het bos in, zoek die beukennootjes en bak die pompoenkoekjes!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *