pepernoten-s'mores sint-snack
Hongerige Wolf

sint snack: Pepernoten-S’Mores

Sinterklaas is een feestje. En bij een feestje hoort eten! Speciaal voor deze heugelijke feestdag heb ik samen met Midas, pepernoten-s’mores gemaakt! Super snelle Sint snack die, en dat is natuurlijk nog veel belangrijker, ook nog eens super lekker is!

S’Mores

S’Mores is een typisch Amerikaanse lekkernij die bestaat uit een gesmolten marshmallow, chocolade en Graham-koekjes. Maar in de loop der jaren zijn er heel veel variaties op deze snack ontstaan! Door de Graham koekjes te vervangen met pepernoten, verander je deze kampvuursnack heel eenvoudig in een Sint Snack!

Dit heb je nodig:

pepernoten-s'mores sint-snackMarshmallows
Pepernoten (ik heb chocolade pepernoten gebruikt)
gesmolten chocolade (wit, puur, melk, karamel/zeezout, met knetters, met hazelnoten, wat jij wilt!)
Discodip

Dit moet je doen!

pepernoten-s'mores sint snackDoe de pepernoten in een ziplock en sla ze, met een pollepel of deegroller of de hand van je sterke partner, in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain maria in aparte bakjes. Zodra de chocolade gesmolten is, doop je de marshmallow aan één kant in de chocolade naar keuze. Laat de teveel aan chocolade van de marshmallow afdruipen en zet ze vervolgens recht op, op een plan of een bord, om een chocolade de kans te geven een beetje te stollen.pepernoten-s'mores sint snackDeze leuke sint-servetjes kocht ik bij Zeeman! Hoe schattig!?

Strooi er vervolgens kleine stukjes pepernoot over. Om de Pepernoten-S’Mores helemaal af te maken strooiden wij er ook nog een beetje discodip over. Want discodip is leven!

 

Wil je variatie in je Sint-snack assortiment? Maak dan ook gewoon eventjes de bokkepootjes met speculaasvulling ! Bijna net zo makkelijk en minstens net zo lekker!

 

Pepernoten-s’mores!

Binnen een paar minuten heb je een hele lading pepernoten-S’Mores! En het leuke is dat je deze ook heel gezellig samen met je kinderen kunt maken!

Pas wel op voor de hete pannetjes water waarboven je de chocolade smelt!

pepernoten-s'mores

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *