Hongerige Wolf

Krokante Kip

“Trouwens”, zegt David even tussen neus en lippen door, “Ik heb gevraagd of de buren ook komen eten”. Oh nóh! Laat het nou zo zijn dat ik deze keer voor het avondeten  weer eens iets nieuws wilde proberen. Kip gepaneerd met tortilla chips. Gewoon, omdat kan. Schiet ik toch even in de stress want, moet ik het er wel op wagen? Voor hetzelfde geld is mijn idee echt super shit en wordt het één groot drama! “Gewoon doen, heb je meteen een testpanel! En anders bestellen we wel pizza!!” Dit bleek niet nodig! Finger Lickin’ good die kip!DSC_0262.jpg

Je hebt nodig

500 gram kippendijen
500 ml karnemelk
1 zak tortillachips (ik gebruikte de Perfect Tortilla chips Sweet Chilli Pepper)
2 eieren
200 gram bloem

 

Leg de kippendijen (zonder bot) in een diepe schaal en giet er net zoveel karnemelk over totdat de kip onder staat. Zet dit in de koelkast. Hoe langer hoe beter! Mijn kip heeft ongeveer drie uur in de koelkast gestaan. De karnemelk maakt de vezels van de kip zachter en daardoor zal je kippetje straks extra lekker mals zijn! Heb je haast en geen tijd om de kip drie uur lang te marineren, zorg er dan in ieder geval dat je hem (haar?) minimaal een half uur in de karnemelk kunt leggen.

DSC_0222.jpg

 

Als de kip lang genoeg is gemarineerd in de karnemelk, verwarm je de oven voor op 200 graden (hete lucht) en zet je drie ruime schaaltjes klaar. Klop in schaaltje 1 de 2 eieren los. Vul het tweede schaaltje met bloem. Verkruimel de tortilla chips en doe deze kruimeltjes in het derde schaaltje. Het is niet nodig dat de kruimeltjes piepklein zijn, beetje havervlokken-grote! (snap je het nog?)
Laat de karnemelk van de kip druipen. Doop de kip in het ei-mengels, rol de kip vervolgens door de bloem, doop de kip voor een tweede keer in het ei-mengsel en rol de kip vervolgens door de tortilla kruimels. Leg de kip op een met een bakpapier bedekt rooster en zet dit 25/30 minuten in de oven.

DSC_0284.jpg

Ik heb de kip geserveerd met notenrijst, wortelsliertjes, zoetzure komkommer, snoeptomaatjes, atjar, mango met sesamzaad, zoet-pittige aubergine, kroepoek, crème fraîche en zoete chilisaus. Ik ben eigenlijk helemaal niet van het scherpe, maar chilisaus mengen met crème fraîche en daar de mango in dippen….veel beter dan dat wordt het niet hoor! Inproba heeft nu ook een 50% minder suiker variant. Super fijn, want nu kan ik zonder schuldgevoel een toetje eten! Grapje natuurlijk (maar het Mona Bananarama toetje is wel extreem lekker #nonspon)

DSC_0260.jpg

Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik ga alleen een samenwerkingen aan als ik volledig achter het product sta. Ik zal nooit een product promoten als ik er niet tevreden over ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *