hot italian chocolate
Hongerige Wolf

Hot Italian Chocolate

hot italian chocolateLang leve de donkeren maanden! De maanden die beginnen met halloweensnoep en pepernoten en eindigen met oliebollen. De maanden van “plak maar op mijn billen”. De maanden van: “we beginnen in januari wel weer”.  De maanden van: “als je het doet, doe het dan goed!” Deze Hot Italian Chocolate ís goed!

Een warme chocomelk is deze maand natuurlijk niet uit het straatbeeld weg te denken.En warme chocomelk is goed. Maar het kan beter! Een warme chocomelk die niet geschikt is voor kleine kindjes maar uiterst geschikt is voor moeders (en vaders). Ook om 10 uur ’s morgens kan ik je uit eigen ervaring vertellen!

dit heb je nodig:

hot italian chocolate2 eetlepels cacao (ik gebruik de cacao van Blooker. Gewoon, uit nostalgie, en omdat het de lekkerste cacao is!)
1 eetlepel witte basterdsuiker
200 ml volle melk
geklopte slagroom
mini meringues met pepernotensmaak (Ik kocht ze bij Lidl)
tiramisu likeur (deze kocht ik ook bij Lidl en het tweede flesje is ondertussen op!)

dit moet je doen:

Meng de cacao en de suiker goed door elkaar en voeg een klein scheutje koude melk toe zodat je een papje krijgt. Verwarm de rest van de melk in een pannetje op een laag vuur. Blijf goed roeren en voorkom dat de melk aanbrand. Zodra de melk gaat koken voeg je het cacao/suiker/melk papje toe en blijf roeren tot alle cacao goed verdeeld is.

Hot Italian Chocolate

hot italian chocolatSchenk een beetje (boel) tiramisu likeur in een hoge beker en schenk de warme chocomelk erbij. Schep er een flinke lepel slagroom bij en top de beker af met verkruimelde merengue-kruimels.

Geniet van je Hot Italian Chocolate!

Kindvriendelijke chocomelk

Maak de chocomelk zonder de tiramisu en je hebt kindvriendelijke chocomelk. Omdat de meringues die ik gebruik nogal een sterke, kruidige smaak hebben, kan het zijn dat de kinderen deze niet zo lekker vinden. Je kunt natuurlijk ook een beetje hagelslag, mini marshmallows of pepernotenkruimels toevoegen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *