Hongerige Wolf

Gevulde Halloween Paprika

Gevulde paprika’s zijn hier een groot succes. Misschien omdat het klein cadeautjes op het bord zijn, of misschien omdat ze gewoon heel erg lekker zijn! En, helemaal leuk, binnen een hand omdraai maak je er een gevulde Halloween paprika van!

Je hebt nodig:
  • 4 rode/gele/oranje paprika’s
  • 400 gram gehakt (half om half/ rundergehakt)
  • 125 gram spekjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • chilivlokken
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • peper
  • zout
Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Bak de spekjes aan tot ze goudbruin zijn. Snipper een ui en pers de knoflook en voeg deze bij de spekjes. Voeg vervolgens de gehakt toe en het gehakt op een middenhoog rul. Voeg de paprikapoeder toe, en voeg de chilivlokken, peper en zout naar smaak toe.

gevulde paprika

Kontjes snijden

Snijd het kontje van de paprika een beetje af zodat ze goed rechtop in de ovenschaal kunnen staan. Snijdt de bovenkant van de paprika er ook af en haal voorzichtig de zaadlijsten eruit. Snijd nu heel voorzichtig met een scherp mesje oogjes, een neus en de mond uit de paprika. Als je er kleine driehoekjes uit snijdt, heb je al snel een gezichtje dat doet denken aan dat van een halloween gevulde halloween paprikapompoen! Maar wees natuurlijk wel voorzichtig!

Vul de paprika’s vervolgens met het gehakt en bestrooi ze rijkelijk met geraspte kaas. Leg het “hoedje” van de camera naast de paprika’s in de ovenschaal. Nadat je de gevulde halloween paprika’s dertig minuten hebt verwarmd, zijn ze klaar!

Gevulde Halloween paprika is klaar!

Leg de paprika’s op een bord en leg het hoedje boven op hun kop! Als je de mondjes een beetje groot hebt gemaakt, sijpelt het gehakt en gesmolten kaas er griezelig lekker uit! De paprika’s zijn heerlijk met een flinke klodder crème fraîche en zoete aardappelpuree!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *