Hongerige Wolf

Courgettesoep met zalm

DSC_0040.JPGWij eten eigenlijk veel te weinig soep.  En ik zou niet weten waardoor dat komt. Soep is zo makkelijk om zelf te maken, super gezond en Boaz en Midas zijn er gek op! De soep die ik het vaakst maak, is zure soep. Maar voor deze soep heb je een zakje “Sinigang” nodig die je alleen bij bepaalde toko’s kunt kopen. Als de zakjes Sinigang op zijn, kan ik geen soep maken. Heel vervelend.

Groentesoep (en dan bedoel ik geen bouillon met kleine stukjes prei en wortel, maar een lekkere dikke soep van gepureerde groente) is super eenvoudig om te maken, je hebt er geen ingewikkelde, slecht te verkrijgen ingrediënten voor nodig en het is zo enorm lekker! Ik dook vorige week de keuken in voor om en grote pan courgettesoep te maken. Op de foto van het eindresultaat kreeg ik de vraag of ik het recept met jullie wilde delen. Maar natuurlijk!

gelukt.jpg

Ingrediënten:

DSC_0004.JPG4 courgettes
4 tenen knoflook
1 rode ui
2 bouillonblokjes (groente)
25 gram roomboter
zout en peper
gerookte zalm
crème fraîse

DSC_0014.JPGWat moet je doen!? 

Smelt de roomboter in een grote pan en fruit een gesnipperd uitje even aan. Voeg fijngesneden (of geperste) knoflook toe en fruit dit ook eventjes aan. Pas op dat de knoflook niet verbrand! Voeg vervolgens grof gesneden courgette toe. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat alles lekker rustig gaar worden. Als de courgette zacht is, voeg je de bouillonblokjes en een liter gekookt water toe. Ik hou ervan als de soep een beetje dik blijft. Hou jij van dunnere soep, voeg er dan een klein beetje meer water aan toe. Pureer vervolgens alles met een staafmixer. Ik heb een soepstaafmixer van Kenwood, wat werkelijk waar ideaal is om dikke groentesoepen mee te maken. Met een gewone staafmixer gaat het echter ook prima, en anders is de soep blenderen in een keukenmachine ook nog een optie! Pas dan wel goed op met de hete soep tijdens het overschenken en het pureren!

DSC_0279.JPGServeer de soep met in reepjes gesneden gerookte zalm, een dikke klodder crème fraîse en peper en zout naar smaak. Geniet!

Tip:

De soep is ook heel handig mee te nemen als lunch! Wij gebruiken daarvoor een beker die we ooit bij een dieet hebben gekregen. Zo’n beker waarin je een eiwitdrankje kunt shaken met twee losse bakjes die je onder de beker kunt draaien. Snap je wat ik bedoel? Any how, de soep kan prima in de grote beker en de zalm en de creme fraise kunnen, apart, in de bakjes die je eronder op kunt draaien!

Tip:

Geen zin in zalm? Gebakken spekjes door de soep is ook heerlijk! Helemaal als je ze met een paar chilivlokjes een beetje pittig maakt!

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten! Deel er een foto op mijn Facebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)
Wie weet zie je je eigen foto’s dan terug op een “lezersfoto-plog!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *