chocolade-pepernoten-brokken
Hongerige Wolf

Sint Snack: Chocolade-pepernoten-brokken

Oooh kom er eens kijken! Wat er allemaal te vreten valt! Chocolade-pepernoten-brokken, voor die lieve Sint!

DSC_0173.JPGDit jaar vieren wij twee keer Sinterklaas. We vieren het één keer bij mijn broertje in huis en we hebben de beste man uitgenodigd om een week later hier thuis zijn verjaardag te komen vieren en hij heeft JA gezegd! Nou kan ik die jarige job natuurlijk niet verwelkomen met een kopje koffie en een slof koekje. Maar omdat een moeder van vier niet over zeeën van tijd beschikt, maak ik dit jaar een paar super snelle Sint Snacks!

Chocolade-pepernoten-Brokken

Als je dacht dat de pepernoten-S’Mores eenvoudig te maken was, dan heb je deze chocolade brokken nog niet geprobeerd!

Wat heb je nodig

360 gram To­ny’s Cho­co­lo­ne­ly Wit fram­boos – knet­ter­sui­ker
180 gram To­ny’s Cho­co­lo­ne­ly Melk
strooigoed
discodip

Wat moet je doen:

DSC_0186.JPGSmelt au bain marie de chocolade in twee verschillende schaaltjes. Bekleed, terwijl de chocolade smelt, een bakblik met bakpapier. Als de chocolade gesmolten is lepel je de chocolade over het bakpapier. Doe dit een klein beetje om en om zodat het er leuk uit ziet. Druk in de nog warme chocolade pepernoten en snoepgoed naar smaak in en strooi er een beetje discodip over, want discodip is leven!  Zet het bakblik vervolgens in de koelkast en laat de chocolade goed op stijven. Als de chocolade weer hard is geworden, kun je de plaat in brokken breken en klaar! Deze chocolade-pepernoten-brokken zijn heel erg leuk en samen met kinderen te maken en natuurlijk kun je iedere chocolade en iedere versiering die je wilt gebruiken!

Worteltaart

DSC_0204.JPGMisschien maak ik ook dit jaar wel weer een sinterklaas-worteltaart!  De worteltaart maakte ik al eerder met Pasen maar door de speculaaskruiden past deze taart ook perfect bij pakjesavond! In plaats van met worteltjes en pecannoten gaan we hem deze keer versieren met, je raadt het nooit, pepernoten en snoepgoed! Al vindt Boaz dat er ook deze keer wel worteltjes op kunnen want “die vindt Americo super lekker!”

Geen zin om chocolade-pepernoten-brokken te maken!? 

img_1024Ga dan eens zelf pepernoten bakken! Op Maudgeniet.nl vind je een heel makkelijk recept. Hiermee maak je super eenvoudig zelf pepernoten. Ik maakte met dit recept peperkoekjes! Beetje anders, net zo lekker! (het is bij het bakken van deze koekjes wel verstandig om de koekjes, net na het uitsteken en net voor het bakken, een half uurtje in de koelkast te leggen. Zo voorkom je dat ze uitlopen en hun vorm verliezen!)

Op de blog van Papa’s Wereld vind je het recept voor een Pietenpannenkoek. Maarten vertelt je precies hoe je van een gewone pannenkoek in een handomdraai een pietje met een pepernotenneusje! Heel erg leuk om samen met kindjes te versieren!

IMG_1243-480x640.jpgDeze Sinterklaas trifle met speculaasroom van Deb’s Bakery and Kitchen lijkt me ook heerlijk (zie foto en kwijl!) en staat hoog op mijn to do lijstje! Mocht iemand nog tijd hebben om dit te maken, laat het me dan vooral weten! Ik kom graag proeven!

Op zoek naar lactosevrije pepernoten recepten? Kijk dan eens op op Lactosevrijeten.nl. Daar vind je een recept voor lactosevrije pepernoten én lactosevrije pepernoten fudge!

chocolade pepernoten brokken

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *